На 30. юни и 1. юли за поредна година централен

...
На 30. юни и 1. юли за поредна година централен
Коментари Харесай

Дестинация Разлог! Започва традиционният фестивал На армане с тъпане

На 30. юни и 1. юли за поредна година централен площад „ Преображение “, град Разлог се трансформира в център на танцовата просвета, пренасяйки се в атмосферата на старинното мегданско забавление, което е събирало селищната общественост на обичайните празници. На хармана в предишното се е вършеело след беритба, а през останалото време той е мястото, на което са се събирали за огромното празнично хоро.
За поредна година фестивалът „ На армане с тъпане “, проведен от Община Разлог, НЧ „ 15. 1903-1909 “, с шеф доцент Георги Гаров, ще събере на едно място стотици пазители на българския фолклор, представители на танцови клубове, сформира и групи от хора, от всички краища на България.
Програмата на дванадесетия фестивал на обичайните хора стартира на 30. юни от 19:00 часа с Концерт, в който ще вземат присъединяване възпитаници от специалността " Танцьор " на 140 СУ " Иван Богоров " в София, клуб за хора и национални танци " На площада ", студентски отбор към ЮЗУ " Неофит Рилски " в Благоевград, ДФГ " Мехомийчета ", ДЮТС " Разложенче " и Търговска колегия " Мехомия ", както и внушителен танцов състав към НЧ " 15 септември 1903 - 1909 година "
От 20:30 до среднощ, всички поданици и посетители на града ще имат опция да се насладят на " Веселие на армане ", с присъединяване на зурнаджийски оркестър " Манетата " и " Роял бенд " от град Благоевград.
На 1 юли, от 11:00 часа, фестивалната част ще стартира с присъединяване на 29 танцови клуба, сформира и групи за хора от 23 обитаеми места в България. Те ще изпълнят хора от разнообразни райони под съпровода на жива музика. В грандиозния край на фестивала всички участници ще изиграят 6 общи хора, създавайки единение и естетика в придвижване. събирайки танцови клубове, сформира и групи от хора от всички краища на България.

В. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР