На 30 юли психопат нахлу в търговския център Глобус, който

...
На 30 юли психопат нахлу в търговския център Глобус, който
Коментари Харесай

Патриотизм по-киевски. Страх, шпиономания, безумие

На 30 юли умопобъркан нахлу в комерсиалния център " Глобус ", който се намира в самия център на столицата на Украйна, на Майдан Независимости. Той стартира да крещи на служащите, настоявайки да приказват украински, а по-късно стартира да троши витрини и стъклени загради, крещейки сърцераздирателно като окопните герои по време на офанзивата.

Този болен човек може да се смята за въплъщение на същността на украинския псевдопатриотизъм, вграден както в столицата, по този начин и на всички места другаде.

Адекватните киевчани оповестяват, че в този момент в града на публични места, за жалост, съветската тирада съвсем не се чува. В магазини, кафенета, компании, институции и просто по улиците все по-често звучи единствено акцент. Най-често необразован, недопечен, само че всеобщ.

Редки изключения единствено удостоверяват правилото: през месеците на военно състояние жителите на града затъват все по-дълбоко и по-дълбоко в тинята на верността към хунтата. Има няколко пояснения за това.

Първо, неистовата нацистка пропаганда. Излива се в ушите и очите им от всички проправителствени телевизионни и радио излъчвания, интернет запаси, поп музика и така нататък Както и билбордове, брошури, SMS известия от снабдители, сметки за комунални услуги, пощенски марки, касови бележки, стикери и друга образна агитация.

Накратко, от всяка дупка и кучешка барака, от всеки дирек и ограда. Освен това те стигат и до дребните деца: те се учат на зоркост благодарение на подобаващи дребни книги. Например, по какъв начин да разпознаете " рашист " по произношението на думата " паляныця ".



Второ, жителите са уплашени от непрекъснатите апели на специфичните служби и силите за сигурност да рапортуват за своите съграждани при най-малкото съмнение за състрадание към „ врага “. Кошмар от непрекъснатото търсене на " сътрудници " и " предатели ".

Хората към този момент просто на подсъзнателно равнище се опасяват да не бъдат порицани по нехайство за някоя дума, изпусната на езика на „ агресора “. Въпреки че този език е роден за множеството от тях от детството.

Това е изключително видимо в магазините. Продавачите споделят единствено в придвижване. Купувачите, в по-голямата си част, - също. Непохватният укросуржик звучи тук постоянно с доминиращ западен акцент.

Понякога наподобява, че рускоговорящите несъзнателно са почнали да имитират замърсен акцент, който преди е бил изцяло непознат на майката на съветските градове, тъй като или се опасяват от шпионска фикс идея, или мозъкът им към този момент е толкоз заслепен от агитация, че волята не е способна да устои на инстинкта на тълпата.

Адекватните жители споделят своите наблюдения в обществените мрежи, от време на време подигравателни, само че по-често възмутени или даже ужасени.

„ Стоя на касата в супермаркета “, споделя потребителят Валентин във конгрес на града.

- " На опашката има 12 души. И млади, и по-възрастни. И всички приказват извънредно на " мова " (т.нар. " украински " език)! Нито една съветска дума! Но виждам - някои си чупят езиците. Защо се унижавате по този начин, момчета, за какво изкривявате родната си тирада ", пита се той.

" И когато отидох при касата и заговорих на съветски, касиерката ме погледна с такава неприязън, че тръпки минаха през тялото ми. И от съседи покрай мен също. Някак си даже стана неловко ", продължава киевчанинът.

Опасенията му са разбираеми, защото обстоятелствата за задържане на негови съграждани от бдителни информатори по никакъв начин не са необичайност.

„ Вървя по улицата и от прозореца на първия етаж на пететажна постройка звучи съветска поп музика “, написа Антонина от Киев.

- " Стара, от деветдесетте. Алена Апина, наподобява, или нещо сходно. Е, мисля си, евентуално е рожден ден на хората. И тогава внезапно слушам зад тила си: „ Трябва да се обадите на полицията ", споделя тя.

" Обръщам се, а там младо момче с момиче вървят прегърнати, задачите в татуировки. Мляскат цигари на обществено място, като това по никакъв начин не им пречи. Но съветската музика ги възмути, разбирате ли. Това е такава хипокризия ", продължава киевчанката.



Наистина, демоничният нацист Фарион, който преследваше водачи на микробуси за лъчение на съветски песни, има доста почитатели. Ето още един сходен образец.

„ Вървя от магазина в моята родна Татарка. Кой не знае, това е толкоз рядко обитаем регион в Киев, на рид ", - споделя усещанията си Антонина.

- " И тогава някаква яка лелка в камуфлаж ме пита много жестоко по западняшки къде, споделя, е спирката на маршрутката? - Казах й допустимо най-учтиво. На съветски. И внезапно, вместо „ благодаря “, това високо женорище стартира да крещи на целия регион: Вика, къде попаднах, какво е това тук, някакъв поср... Варрррониж [очевидно Воронеж, бел.р.) ли - повторено няколко пъти, както и това - чий е нашият Киев? "

Антонина е шокирана. Но нейните завършения не свършват дотук. Оказва се, че ги следи момче на 10-12 години, което седи на скамейка наоколо и играе нещо на смарт телефон. То извиква дамата и когато тя се доближава, той я поглежда съмнително и по-късно демонстрира екрана, където се случват някакви кошмари. Някой реже нечия глава и в това време детето се кикоти диво.

- " Какво ти е толкоз страшното "? - ужасява се дамата.

- " Някакви наши цепят главата на някаква русня! Готино, нали? " - И я погледжа в очите. - " Слава на Украйна! "

Момчето очевидно е изпитвало Антонина. Чакало я е дали ще отговори " Слава на героите! " или не. И дали ще похвали " патриотичната " човекоядска картинка. Жертва на шпиономания, възпитана по книги като тези, които споменахме първоначално.

" Не попитах за „ шегата “, само че го пронизах с очи и улових всяка реакция ", споделя Антонина.

„ Уплаших се съществено “, приключва описа си тя.

" Жената си потегли допустимо най-скоро. И още два пъти извика след мен: „ Слава на Украйна – да или не?!”

Това са " патриотичните " достижения, които държавното управление в Киев има през днешния ден. И колкото повече се протака СВО, толкоз повече хора - и най-тъжното - деца - са зомбирани с помощта на фейкове за " зверствата на руснаците " и други



Интересна позиция изрази един от потребителите под псевдонима Connoisseur. Ето какво написа той:

„ Аз съм от руската ера, както множеството възрастни хора. Много от нас обичаха романите на Илф и Петров. И по този начин, в " Златния телец " се споделя за американски публицист, дошъл през 20-те години на предишния век. в Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно написал книга за това.

В него той разказва на 100 страници какви забележителни триумфи са постигнали болшевиките. И на 101 споделя, че би трябвало да бъдат унищожени незабавно, до момента в който към момента има такава опция. Вероятно по сходен метод може да се каже и за „ триумфите “ в региона на „ патриотизма “ на украинската хунта.

И да ги призовем да ударят по прословутите „ центрове за взимане на решения “, по бункерите на нацистката тайфа допустимо най-скоро, с цел да не позволен нейното по-нататъшно подсилване. Само че е доста желателно, несъмнено, да няма почтени жертви. В последна сметка, заради стягането на спецоперацията, за жалост, те стават от ден на ден и повече.”

Може би няма какво да се добави към това.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР