На 30 юли, четвъртък, от 18:30 часа в зала „Съвременност

...
На 30 юли, четвъртък, от 18:30 часа в зала „Съвременност
Коментари Харесай

Концерт на известния бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева в Безистена

На 30 юли, четвъртък, от 18:30 часа в зала „ Съвременност " на ямболския Безистен ще изнесат концерт световноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева, която ще свири на роял. Посещаемостта ще бъде съобразена с ограниченията, наложени от изключителната епидемиологична конюнктура и заповедите на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев: 50 % от потенциала на залата - 110 места.
Мартин Цонев идва в Ямбол по покана на тенора Георги Султанов и неговото съдружие „ Артем ".

Програмата ще бъде приятна изненада за феновете на класическата музика в Ямбол, която сигурно ще включва едни от най-известните творби за бас. В концерта ще взе участие и квартетът от Камерен оркестър „ Дианополис " с концертмайстор Красимира Султанова.

Мартин Цонев е от Русе, критиците го слагат до великите Никола Гюзелев, Николай Гяуров и Борис Христов - българската Света троица от велики басове.

В родния си град Цонев е пял в метъл групата „ Нихилист ".

Пътят на актьора към сцената е съдбоносен. Баща му Стоил Цонев в продължение на 47 години е корепетитор в Русенска опера.

Мартин Цонев дебютира през 1996 година, още до момента в който е студент в Музикалната академия в София. Представлението е в Русе, ролята е на дон Базилио в „ Севилския бръснар " на Росини. Веднага след държавния си изпит през 1998 година Цонев печели стипендия в оперната студия на Музикалния университет в Грац.

Знаменитият артист е влизал в ролята на Вотан, Алидоро, Бертрам, Борис Годунов - фантазията за всеки бас. Пее на италиански, френски, немски, съветски, чешки и даже хинди. В момента Мартин Цонев живее и работи в Германия.

Ралица Ботева е пианистка в Държавна опера - Пловдив. Родена е в град Пловдив. Завършила е висшето си обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев " и е магистър „ Инструментално изкуство- пиано ".

Ралица Ботева е притежател на Втора премия на състезанието „ Й. С. Бах " към Гьоте - институт. Има майсторски класове по пиано при проф. Милена Моллова, проф. В. Чучков, проф. Ерик Хедзик и други

От 2002 година е солиращ, оперен и балетен пианист в Държавна опера - Пловдив.

Богатият ѝ репертоар я прави желан сътрудник и работи с най- положителните диригенти: Георги Димитров, Васил Казнджиев, Найден Тодоров, Деян Чобанов, Иван Ангелов, Лучано Ди Мартино, Абзал Мукхидин и доста други.

Създател е на трио Sanaton, с което взе участие интензивно в културния живот на национално равнище.

От сряда, 15 юли, феновете на класическата музика ще могат да си купят билети за концерта на касата в Културно-информационен център „ Безистен ". Всички, които са закупили билети за концерта „ Български корени " на Камерен оркестър „ Дианополис ", плануван за 1 март, неделя, могат да презаверят своите билети в Безистена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР