На 30 юли 2019 година Софийският административен съд потвърди валидността

...
На 30 юли 2019 година Софийският административен съд потвърди валидността
Коментари Харесай

Артекс: Очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на Златен Век

На 30 юли 2019 година Софийският административен съд удостовери валидността на Разрешението за градеж на многофункционалната постройка „ Златен Век “ и анулира Заповедта за прекъсването на градежа, която ДНСК бе издала.

Това се споделя в публично изказване от компания "Артекс " във връзка градежа на постройката "Златен век ", което публикуваме без редакторска интервенция:

"Правното мнение на двамата доайени на административното право у нас – проф. Дончо Хрусанов, проф. Димитър Костов, както и правните мнения на светилата в гражданско-правните науки - проф. Иван Русчев, проф. Огнян Герджиков, проф. Иван Тодоров и Явор Зартов недвусмислено поддържат това законно решение. Въпреки това, през днешния ден от Дирекцията за народен строителен надзор са внесли несъгласие против Решението на съда.

„ АРТЕКС “ продължава да поддържа напъните на държавното управление да се съблюдава законността и очакваше горепосоченото решение на съда да е един добър образец за тези старания. В една правова страна Законът следва да се извършва от всички нейни субекти, т.е. чакахме ДНСК да се съобрази с решението на съда и да не апелира едно толкоз очевидно и недвусмислено от правна позиция решение. Премиерът Борисов също нееднократно е изразявал вярата си в правораздавателните органи, а неотдавна заявява и поддръжката си за строителите в България: „ Защото сме уверени, че единствено частният бизнес, самодейността, всички тези хора, от техният труд и конкуренция, може страната да върви напред “ – съобщи министър председателят Борисов на 2 август 2019. Бизнес планът „ Златен Век “ се равнява на 0,2% от брутния артикул на страната ни и има своя дребен, само че значим принос за запазването на положителните индикатори на нашата стопанска система.

Действията на ДНСК са един прегледен образец по какъв начин някои държавни институции работят срещу ползите на стопанската система и жителите на България, и с това ще основат спомагателни загуби освен за АРТЕКС само че и за голям брой взаимосвързани компании. Мащабният и новаторски за страната ни план обезпечава работните места на над 2000 чиновници и жители на Република България. Техните работни места и заплати са директно и индиректно свързани със строителството на постройката „ Златен Век “.

В тази връзка желаеме още веднъж да изразим вярата си във върховенството на закона и да заявим, че всички документи и разрешителни, касаещи градежа на постройка „ Златен век “ са изрядни и годни.

Като едни от най-големите строителни компании в страната желаеме да заявим, че и „ АРТЕКС “ разчита на безпристрастността и върховенството на закона и чакаме Върховен административен съд дефинитивно да удостовери законността на постройка „ Златен Век “, което ще бъде един образец за законността и стабилността, която да насърчи родните и задграничните вложения в България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР