На 30 януари 2022 г. (неделя) от 19:00 часа, БНТ

...
На 30 януари 2022 г. (неделя) от 19:00 часа, БНТ
Коментари Харесай

„Екатерина“ – телевизионна премиера на документален филм за Екатерина Каравелова по БНТ 1

На 30 януари 2022 година (неделя) от 19:00 часа, Българска национална телевизия 1 ще излъчи телевизионната премиера на документалния филм „ Екатерина “. Филмът е копродукция на публичната телевизия и е отдаден на живота и активността на забележителната българка Екатерина Каравелова.

Документалният филм е биографичен роман по дневника - календар на Екатерина Каравелова. Едно „ персонално време”, проектирано върху трагични за нашата история десетилетия (1860 година – 1947 г.), което разкрива забележителните издръжливост и гражданска неотстъпчивост на популярната българка. Качества, които задграничните репортери през Сръбско-българската война разказват: „ От цялото останало население на София, госпожа Каравелова беше единственият мъж. “

„ Екатерина “ е дебютния филм на режисьора Бояна Топчийска. Тя е приключила кино постановка в Нов Български Университет, носителка е на награди за студентски филми, оценки за сценарист, взе участие в късометражни филми и в театрални представления за деца и възрастни. Сценарист на документалния филм за Екатерина е Юрий Дачев, оператор е Георги Гвоздев, а композитор - Александър Костов. В функциите на Екатерина феновете ще видят Божидара Цекова, Елица Костова, Ива Николова, а в ролята на Петко Каравелов влиза Адриан Филипов.

Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино, а филмът „ Екатерина “ е част от филмопроизодство на публичната телевизия. Лентата е снимана през 2021 година и е с дълготрайност 54 минути. Тя е основана с поддръжката на Българска Национална Телевизия, „ Джули Марули Ентертеймент “ ЕООД и НФЦ, а продуцент на кино лентата е Павел Павлов и компания „ Фул Муун Улф “ ЕООД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР