На 30 септември приключва програмата за настаняване на украински бежанци.

...
На 30 септември приключва програмата за настаняване на украински бежанци.
Коментари Харесай

Кунева, ДБ: В зимните бази има място само за 7 000 украински бежанци, при 24 000 в България

На 30 септември завършва програмата за настаняване на украински бежанци. В България имаме настанени 24 000 дами, деца и възрастни хора. Места в зимните бази обаче има единствено за 7 000 души. Какво ще се случи с останалите? Това попита в ефира на „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS претендентът за народен представител от „ Демократична България ” Кремена Кунева.

По думите ѝ най-важното, което би трябвало да направи новият парламент, когато стартира работа, е да гласоподава бюджета за идната година. Трябва да се вземат ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса на фона на задаващата се зима.

„ Както и всички тематики, свързани с това да спре корупцията, да спре моделът „ ГЕРБ ”, Движение за права и свободи, „ Възраждане ”, Има Такъв Народ - които се оказаха, че работят дружно. България е страна с големи запаси, които в последните 12-15 години не са употребявани за хората ”, е нейното мнение.

Кунева сподели, че програмата на „ Демократична България ” обгръща всички детайли от обществото - развиването на стопанската система, дигитализацията и обществените политики. „ В последните години, нямайки една добра лява партия, безусловно сме счупили обществените основи на страната си ”, счита претендентът за народен представител.

Тя е безапелационна, че с десни ограничения могат да се реализират леви обществени цели. „ Това е механизмът, който в действителност е резистентен. Иначе, наливаме едни пари, които след това под друга форма някой ще заплати. Ако имаме една добре развита стопанска система, в която корупцията е сведена до абсолютния ѝ най-малко, една разрастваща се държава ще има пари за обществените си политики ”, изясни Кунева.

Кандидатът за народен представител счита, че в България няма енергийна рецесия, а проблеми с цената на газа. „ Не знаем какъв брой тъкмо ще се покачат цените на синьото гориво. Затова в идващия парламент ДБ ще работи и ще поддържа обществени ограничения за подкрепяне на бизнеса и обществото. В България има големи количества стандартен газ - уповавам се това да започне да се коментира в обществото ”, уточни тя.

Като национален представител Кунева изясни, че желае да направи бъдещето на децата по-добро, посредством промени в опазването на здравето, просветителната система, обществената сфера и цифровизация, която да осветли огромна част от корупцията. И добави, че имаме една „ извънредно неработеща и неефективна ” администрация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР