На 30 септември, от 15 часа, в Георгиевската зала на

...
На 30 септември, от 15 часа, в Георгиевската зала на
Коментари Харесай

Кремъл стяга церемония за анексирането на отцепените с референдуми области

На 30 септември, от 15 часа, в Георгиевската зала на Кремъл, съветският президент Владимир Путин ще подпише съглашения за влизане на четири нови територии в състава на Руската федерация, оповестява Кремълския информативен пул РИА „ Новости “. Част от церемонията ще бъде срещата на Путин с ръководителите на Херсонска и Запорожка област, ДНР и ЛНР, изясни представителят на президента Дмитрий Песков.

В центъра на Москва няколко улици и крайбрежни булеварди ще бъдат затворени и с променено придвижване. На депутатите от Държавната дума са били изпратени предложения за церемонията по приемането на нови райони в страната. Очаква се " огромна тирада на президента ", сподели  Дмитрий Песков. На събитието са били поканени депутати от Държавната дума. Членът на Съвета на федерацията Андрей Клишас сподели, че горната камара на Народното събрание може да преглежда всички въпроси, свързани с влизането на нови райони в Русия, единствено след подписването на съответните контракти, което ще стане на идващото съвещание на Камарата на 4 октомври. На 26 септември в. " Известия ", базирайки се на източник в Думата, заяви, че на 30 септември се чака Путин да произнесе тирада пред Федералното заседание след оповестяването на резултатите от референдумите.

Гласуването по въпроса за присъединението към Русия стартира на 23 септември в ДНР, ЛНР, както и в Херсонска и Запорожка области и завърши на 27 септември. Според изборните комисии на районите, преобладаващото болшинство от гласовете са за присъединение към Руската федерация (в случая на Херсонска област и Запорожие също за обособяване от Украйна). На 21 септември президентът Путин разгласи, че ще поддържа решението, което ще бъде взето от жителите на районите. В мрежата се появиха фотоси, които демонстрират монтажни действия на Червения площад. Там служащи инсталират железни структури и се вижда транспарант с надпис „ Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон – Русия “. Вероятно на централния площад на Русия, след сключване на споразуменията за присъединение към Руската федерация, ще се организира празничен протест, на който Путин също може да произнесе тирада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР