На 30 септември и 1 октомври от 16:00 часа в

...
На 30 септември и 1 октомври от 16:00 часа в
Коментари Харесай

Крими писатели излизат на светло в Перото“ с крими уикенд София Ноар“

На 30 септември и 1 октомври от 16:00 часа в Литературен клуб „ Перото “ български престъпни писатели, обединени в клуб „ Саламандър “ ще се срещнат с феновете на „ черния род ”.

Хората, които самоуверено „ натискат копчетата на живота и гибелта “ ще показват крими лаборатория, ще разясняват измеренията на страха и горещата тематика за отвличанията, пресъздадени в литературата. Публиката ще може да беседва за всичко това с писателите Бойко Беленски, Весела Люцканова, Боряна Дукова, Кънчо Кожухаров, Андрея Илиев, Тео Буковски, Мариана Кирова и други

Криминалистиката е към нас и живеем в някакъв полудял, незаконен свят и на всяка крачка се сблъскваме с закононарушения, и това работи ужасно депресиращо на хората, а стремежът на писателя криминалист е като разгадаема мистерия да подскаже на хората какви са заплахите, с които може да се сблъска – може да стане напълно почтена жертва на нахлуване, на грабеж и даже на ликвидиране, сподели в „ Хоризонт до обед “ писателят Весела Люцканова.

Криминалният род е един от най-глобализираните жанрове и все пак е род, който е едва проучен. Идеята да се сътвори престъпен уикенд е, с цел да се срещаме хората, които пишем в този род с тези, които го четат. Това е най-важното за нас – да забележим нашите читатели, да забележим техните усещания, отзиви, по тази причина сме се постарали да е една стратегия, в която ще се приказва по съществени тематики, ще се отвори и кухнята за това по какъв начин се прави, по какъв начин се майстори един престъпен разказ, ще чуем отзиви на литературни критици, сподели в изявление Боряна Дукова.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР