На 30 септември 2024 г. Държавният департамент обяви началото на

...
На 30 септември 2024 г. Държавният департамент обяви началото на
Коментари Харесай

Важна информация от Американското посолство в България

На 30 септември 2024 година Държавният департамент разгласи началото на Програмата за нашарване на имигрантския поток за 2026 година (DV-2026).

Всяка година утвърдената със закон Програма за нашарване на имигрантския поток планува до 55 000 имигрантски визи за претенденти, изтеглени на инцидентен принцип всред всички участници, които дават отговор на съответни условия и които са от страни, и региони с невисок % на скорошна имиграция в Съединени американски щати. България е включена в листата на страните с право на присъединяване.

Кандидатите имат достъп до електронния формуляр за присъединяване (E-DV) на формалния уеб страница на програмата https://dvprogram.state.gov/ по време на регистрационния интервал, който е от 19 ч. българско време на 2 октомври 2024 година до 19 ч. българско време на 5 ноември 2024 година

Държавният департамент приема поръчки за присъединяване САМО посредством формалния уебсайт (E-DV), където има подробни указания. Няма такса за регистрация в програмата. Въпреки това, изтеглените от програмата, които имат планувано изявление, би трябвало да платят такса за молбата за виза, преди публично да аплайват за виза пред консулски чиновник. Всички участници би трябвало да разпечатат и запазят страницата от онлайн потвърждението, откакто завършат регистрацията си, с цел да могат да ревизират статуса на своята поръчка след 3 май 2025 година

Всички участници би трябвало да се записват със фотография, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи остаряла фотография, в това число тази, с която е взел участие в предходно издание на програмата DV, този участник няма да има право на виза DV.

Законът позволява единствено една поръчка на главен претендент по време на регистрационния интервал. Ако някой главен претендент подаде няколко поръчки, всички негови поръчки ще станат невалидни. Съпрузите могат да вземат участие като съществени претенденти и да впишат брачния сътрудник като член на фамилията с право на присъединяване.

Изтеглените участници няма да бъдат уведомявани по имейла за статуса на тяхната онлайн поръчка за присъединяване. Всички писма, имейли или телефонни позвънявания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата DV, са лъжливи.

Инструкциите за програмата DV-2026 ще бъдат оповестени на британски и на български език в уеб страницата на Посолството: bg.usembassy.gov.

Ако имате спомагателни въпроси, откакто прочетете инструкциите, апелирам да ни изпратите имейл на адрес [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР