На 30 октомври в Благоевград официално ще бъде открит македонски

...
На 30 октомври в Благоевград официално ще бъде открит македонски
Коментари Харесай

Откриват македонски културен център „Никола Вапцаров“ в Благоевград

На 30 октомври в Благоевград публично ще бъде открит македонски културен център „ Никола Вапцаров ”, заяви БГНЕС.

Начинанието е финансирано от Македонското интернационално придвижване за правата на индивида (ММДПЧ).

Според публикуваната информация, културният център ще бъде управителен от Македонското съдружие за отбрана на главните самостоятелни човешки права – организация, която пази правата на угнетеното македонско малцинство в България.

Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското интернационално придвижване за правата на индивида.

„ Македонското интернационално придвижване за правата на индивида приканва медиите, публицистите, политическите партии и всички, които в действителност са заинтригувани да пазят човешките права, да осъдят систематичното нарушение на правата на македонците ”, се споделя още в известието.

От ММДПЧ допълват, че подробна информация за церемонията ще бъде оповестена по-късно и приканват да бъдат дарени средства за македонския културен център „ Никола Вапцаров ”.

„ Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история опасност за нашата еднаквост и битие като македонци... Действайте в този момент ”, приканват от македонисткото придвижване.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР