На 30 октомври 2018 година в 12:30 часа в РУ-

...
На 30 октомври 2018 година в 12:30 часа в РУ-
Коментари Харесай

Задържаха двама тийнейджъри за серия престъпления

На 30 октомври 2018 година в 12:30 часа в РУ- Левски е получен сигнал за осъществена кражба от частен дом в село Обнова, оповестяват от ОД на МВР-Плевен.

Извършен е оглед, при който е открито, че за времето от 1 октомври до 30 октомври 2018 година през отворен прозорец от дървена дограма на лятна кухня е проникнато в къщата. Откраднати са кожен диван, 4 кожени табуретки, кухненска печка "Елдом ", музикална уредба "Амстард ", две тонколони "Телетех ", два лед плафона "Хорос " и долап от ПДЧ плоскости. Материалните вреди са в развой на определяне. Уведомен е дежурен областен прокурор при районна прокуратура – Левски. Образувано е досъдебно произвеждане.

От извършените оперативни дейности са открити и хванати причинителите на закононарушението – двама 17-годишни от село Обнова. При претършуване в дома на единия са открити и конфискувани движимостите, обект на закононарушението. По случая продължава работата проверяващ служител на реда.

На 29 октомври същите младежи бяха уличени като причинители и на друга взломна кражба в селото. Служители на РУ- Левски тогава откриха, че са разрушили магазин за хранителни артикули в село Обнова и са откраднали артикули и питиета. По информация на тъжителя закононарушението е осъществено за времето от 18:00 часа на 26 октомври до 06:00 часа на 27 октомври т.г. При огледа чиновници на реда са открили, че е проникнато в комерсиалния обект след взломяване на входната алуминиева врата. Стойността на открадната стока е в развой на определяне.

17-годишните са арестувани за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР