На 30 ноември с военен ритуал за тържествено издигане на

...
На 30 ноември с военен ритуал за тържествено издигане на
Коментари Харесай

Северната цитадела на ВМС навърши 126 години

На 30 ноември с боен обред за тържествено издигане на националното знаме стартира тържественото отбелязване на 126-ата годишнина от основаването на Военноморска база Варна и военния обред по сдаване и приемане на длъжността „ Командир на Военноморска база Варна “.

На тържеството участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, заместник-началникът на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ” капитан І сан проф. Калин Калинов, началникът на Щаба на Военноморските сили капитан І сан Ваньо Мусински, адмирали и офицери от Командването и Щаба на Военноморските сили, някогашни командири на Военноморска база Варна и Пункт за базиране Варна през годините, командири на военни формирования от Варненски и Бургаски гарнизони, ветерани и посетители.

По случай празника, със заповеди на началника на защитата, на командира на Военноморските сили и на командира на Военноморска база Варна капитан І сан Петър Димитров, за проявен висок професионализъм, за почтено и отговорно осъществяване на функционалните си отговорности, бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници.

След края на церемонията по награждаване беше оповестена заповед на началника на защитата за назначение на нов „ Командир на Военноморска база Варна ” и беше подписан актът за сдаване и приемане на длъжността. Капитан І сан Петър Димитров съобщи бойното знаме на командира на Военноморски сили, а той от своя страна, с думите „ да се пази, чисто и неопетнено ”, го връчи на капитан І сан Костадин Димитров, който е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността „ Командир на Военноморска база Варна ” до назначение на титуляр.

Ритуалът приключи с прекосяване в церемониален марш на формированията от Военноморска база Варна и флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в региона.

След обичайна обща фотография, гостите бяха поканени за показване на реновираната зала „ Капитан II сан Владимир Минков ”. На представянето участва господин Владимир Минков – внук на капитан II сан Владимир Минков, един от най-дълго командвалите Военноморска база Варна (от 1948 до 1956 г.) офицери.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР