На 30 май, от 18:00 часа в Регионална библиотека Любен

...
На 30 май, от 18:00 часа в Регионална библиотека Любен
Коментари Харесай

Изпълнения на русенски деца ще влязат в учебниците по музика

На 30 май, от 18:00 часа в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ децата от вокална група „ Слънце “ с началник доктор Наталия Константинова при Общински детски център за просвета и изкуство ще показват музикалния албум „ Песни за музикалните принадлежности “ на композитора Георги Джилянов.

Осемте песни в албума са изпълнени и записани от русенските деца от ВГ „ Слънце “. Те са мелодични, елементарно запеваеми и са предопределени за деца от детски градини и начален стадий, защото ги срещат с типовете музикални принадлежности, оповестиха от Общината.

Три от тях - " Китара “, „ Гайда‘‘ и " Барабан “ са утвърдени от МОН и ще влязат в учебниците по музика. След прослушване на деца от цяла България през 2018 година солистът на вокална група „ Слънце “ Мартин Сиромахов бе определен от композитора Георги Джилянов да показа песента му „ На плажа “ в първото издание на състезанието " Детска мелодия на годината “.

Там Мартин завоюва трета премия. Впечатлен от работата в групата, композиторът предложи на русенските деца да изпълнят и запишат всички песни от новия му албум.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР