На 30 май и 1 юни 2022 г. се проведе

...
На 30 май и 1 юни 2022 г. се проведе
Коментари Харесай

Стопанският факултет си партнира с APSTE в организацията на регионалната конференция RE-SOURCE SEE

На 30 май и 1 юни 2022 година се организира районната конференция RE-SOURCE, посветенa на корпоративното доставяне с възобновима сила в Югоизточна Европа.

Като сътрудник на конференцията и по силата на съглашение с APSTE, Стопанският факултет получи предложения за гратис присъединяване на студенти от магистърска стратегия „ Енергийни пазара и услуги “ и бакалаври с изразен интерес по тематиката за пазарната и систематична интеграция на възобновимата сила.

Модератори в два вълнуващи панела бяха деканът на Стопанския факултет доцент доктор Атанас Георгиев и преподавателят в дисциплинираност „ Възобновяеми енергийни източници и биогорива “ гл. ас. доктор Мария Трифонова.
 ссссс
Д-р Трифонова имаше удоволствието да разиска с българските представители в Европейския парламент Цветелина Пенкова и Радан Кънев новостите по развиването на законодателните пакети „ Готови за задачата от 55% “ и RePowerEU.
 гггггггггггггггггг
Доц. Георгиев модерира панела по отношение на декарбонизацията в промишлеността, на който отзиви споделиха ръководители на водещи компании като Биовет, АУРУБИС, Mytilineos S.A., Enery, CWP Global, както и браншовата асоциация Българската Федерация на Индустриалните Енергийни Консуматори (БФИЕК).

Във връзка с конференцията, на 30 май Стопанският факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ провежда обучителен семинар с фокус върху техноикономическите аспекти на системите за предпазване на електрическа сила. Студенти и алумни от магистърските стратегии на Факултета имаха опцията да обсъдят персонално с изпълнителния шеф на английската софтуерна консултантска компания Exawatt прогнозите за цените на батериите за предпазване на сила и степента на зрялост на различни технологии. Онлайн в лекцията участваше и плановия управител в Австрийската енергийна организация Лукас Цвийб.
 ффффффффф
Запис на обучителния семинар е наличен в.

Интервю със Саймън Прайс за в. Капитал, извършено след визитата му в Стопански факултет, може да прочетете.

Дипломната работа на Лукас Цвийб, анализираща логаритми за надзор на системите за предпазване въз основа на данни от немския електроенергиен пазар, е налична.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР