На 30 май американски изтребителите Ф-35 са се присъединили към

...
На 30 май американски изтребителите Ф-35 са се присъединили към
Коментари Харесай

Американски изтребители Ф-35 кацнаха в България

На 30 май американски изтребителите Ф-35 са се включили към нидерландските си сътрудници в авиобаза " Граф Игнатиево " като част от задачата за защита на въздушното пространство на България, разгласи Съюзническото въздушно командване на НАТО на формалния си уебсайт.

В известието не е посочен броят на самолетите и интервалът, в който те ще бъдат на територията на страната.

" Военновъздушни сили на Алианса рутинно работят дружно в Черноморския район, с цел да усъвършенстват комункационните си умения и да подобрят оперативната си съгласуемост за идни задачи, " споделя бригаден военачалник Кристоф Плайът - заместник-началник на оперативния щаб.

" Способността да се употребяват напредналите благоприятни условия, предоставени от съюзническите самолети от 5-о потомство, е от основно значение за повишението на ситуационната информираност на НАТО и за подсилване на отбранителната линия в този важе регион, " прибавя още той.

Във вторник министърът на защитата Драгомир Заков заяви, че нидерландските изтребители Ф-35 няма да останат в България оттатък планувания интервал до края на месец май:

" След това има разнообразни варианти. Може да бъде с разполагане на изтребители на наша територия, има и други варианти в НАТО, несъмнено, за интензивен Air Policing, " разяснява обстановката той. " България ще бъде подкрепена и ще продължи да бъде подпомагана. Няма да бъде оставена. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР