На 30 май 2019 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в

...
На 30 май 2019 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще изнесе публична лекция във Великотърновския университет

На 30 май 2019 година (четвъртък) от 18:00 ч. в Аулата на Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий " ще се организира обществена лекция на госпожа Кристалина Георгиева, основен изпълнителен шеф на Световната банка.
Темата на лекцията е „ Светът и ние “.

В качеството си на основен изпълнителен шеф на Световната банка от 2 януари 2017 година и краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Групата на Световната банка в интервала от 1 февруари до 8 април 2019 година, Кристалина Георгиева работи за унищожаване на крайната беднотия с времеви небосвод до 2030 година и подкрепяне на споделения разцвет по света. Госпожа Георгиева поддържа интернационалната общественост за активизиране на запаси за бедните страни и страните със междинни приходи, и за основаване на по-добри благоприятни условия за най-уязвимите хора по света.
Професионалната кариера на Кристалина Георгиева стартира през 1977 година като асистент/доцент в икономическия факултет на Университета за национално и международно стопанство в София, където работи до 1993 година. През 1987 и 1988 година е теоретичен помощник в Икономическия факултет на Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. През 1993 година става част от Групата на Световната банка, където се издига до вицепрезидент през 2008 година Остава на тази позиция до назначението й за български еврокомисар в Комисията Барозу II. Между 2010 година и м. октомври 2014 година е член на Европейската комисия, отговарящ за интернационалното съдействие, филантропичната помощ и реакцията при рецесии. От м. ноември 2014 година до м. декември 2016 година е заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за бюджета и човешките запаси.
Интересите на госпожа Георгиева са свързани с музика, танци и спорт, а също и животни и природа. Вярва, че всички ние имаме задължението да опазваме околната среда и че всяка стъпка е от голяма важност - от преработване до дейно потребление на силата, до вървене или взимане на метрото.
Програмата на Кристалина Георгиева във Великотърновска област включва и посещаване на балканския град Елена, където като ръководител на Инициативния комитет ще открие и вземе присъединяване в деветата родова среща на потомците на болярина Кършо. Тя е правнучка на Иван Попхристов Кършовски – изтъкнат възрожденец и сподвижник на Васил Левски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР