На 30 май 2018 г. президентът Румен Радев ще бъде

...
На 30 май 2018 г. президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Президентството набира дарения за абитуриентския бал на младежи в неравностойно положение

На 30 май 2018 година президентът Румен Радев ще бъде хазаин на обичайния абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние , който е част от благотворителната самодейност „ Подкрепи една мечта”. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
В рамките на самодейността младежите, израснали без наставнически грижи, получават информация и упътвания за своята професионална реализация или образование. През образователната 2017/2018 година в самодейността са включени 124 младежи. За 54 от тях експертите от Бюрата по труда търсят подобаваща форма на претовареност, а 26 са избрали да не престават своето обучение във висше учебно заведение. 44 от младежите ще бъдат настанени в различен тип обществена услуга поради висока степен на увреждане и трайно понижена продуктивност.
По време на срещите си с психолозите младежите споделят, че мечтаят за работа, дом и семейство. Следвайки тези упования, Администрацията на президента слага сериозен акцент върху опциите за професионалното образование на младежите. Тази година, с помощта на реализирани партньорства с представители на професионални организации, следва включването на младежи от самодейността в обучителни курсове по фризьорство, шивачество и автомонтьорство.
„ Да помогнем на младежи, които мечтаят за дом и семейство, е доброта, с която можем да заздравим първичната рана от изоставянето им “, уверен е президентът Румен Радев. Държавният глава насочва признателност към донорите, които ще поддържат финансово организацията на балната вечер на зрелостниците в неравностойно състояние. Останалата част от средствата ще бъде разпределена като еднократна стипендия за младежите, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение.
Организациите, компаниите и жителите, които имат предпочитание да подкрепят благотворителната самодейност „ Подкрепи една мечта”, могат да го създадат със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:
IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка Българска народна банка.
За контакти и спомагателна информация:
Веска Гладченко
Тел. 02/ 92 39 183
+359 887 740 448
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР