На 30 март столичната зала Арена София“ ще бъде домакин

...
На 30 март столичната зала Арена София“ ще бъде домакин
Коментари Харесай

Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар: Битка за световната титла на WBA на родна земя

На 30 март столичната зала „ Арена София “ ще бъде хазаин на извънредно събитие в света на бокса, където Кубрат Пулев ще се изправи против Махмуд Чар за регулярната купа на Световната боксова асоциация /WBA/ в тежка категория. Това събитие е още по-специално, защото за първи път български боксьор ще се бори за международна купа при експертите на родна земя. В същата вечер Тервел Пулев има шанса да завоюва пояса на интерконтинентален първенец на WBA в полутежка категория.

Американският треньор на братя Пулеви Ибн Кейсън показа в специфичното студио на „ bTV “ своите усещания и упования преди огромното събитие.

„ Обичам България и София. Чувствам я като собствен дом. Енергията тук постоянно е доста хубава “, показва Кейсън. Въпреки разликите в изискванията за подготовка по отношение на Съединени американски щати, той е убеден в положителната подготовка на Кубрат и значимостта на верния баланс сред извършения и отмора.

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев разкри за „ магията “ зад подготовката и мощните страсти, които съпровождат идната среща. Той акцентира увереността и готовността за борба от двете страни, както и смисъла на бойния дух и опита на боксьорите.

„ Махмуд не идва на посетители. Той самият избра Кубрат “, акцентира Гоцев, подсказвайки за напрегнатото съревнование сред двамата боксьори .

Този мач освен е значим за кариерата на Кубрат Пулев , само че и за целия български спорт. Възможността за продобиване на международни трофеи на родна земя е миг, който може да влезе в историята. Ивайло Гоцев споделя за компликациите и трудностите през годините, в това число загубата на Кубрат против Владимир Кличко и последвалите здравословни проблеми с COVID-19 преди мача с Антъни Джошуа. Въпреки това, духът и мотивацията са по-силни от всеки път.

„ Това е третият ни късмет, не може да го изпуснем на никаква цена “, съобщи Гоцев, наблягайки решимостта и увереността в триумфа на Кубрат Пулев .

Боксовата церемония на 30 март в „ Арена София “ се чака с голямо неспокойствие от почитателите на бокса .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР