На 30 март 2024 г. Факултетът по математика и информатика

...
На 30 март 2024 г. Факултетът по математика и информатика
Коментари Харесай

560 абсолвенти с дипломи от ФМИ на ПУ

На 30 март 2024 година Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ тържествено ще връчи дипломите на 560 абитуриенти от 59-тия си следващ випуск.

Дипломираните 376 бакалаври и 184 магистри от специалности в региона на информатиката, математиката и осведомителните технологии ще бъдат приветствани от управлението на университета и факултета, както и от техни сегашни и бъдещи работодатели и представители на локалната власт.

Тази година броят на отличниците измежду абитуриентите е 263 – 138 бакалаври и 125 магистри, прецизираха от висшето учебно заведение.

ФМИ е с над 50-годишна история и е измежду най-големите и авторитетни центрове за образование по математика, информатика и ИТ в страната. Във факултета годишно се образоват към 2000 бакалаври, магистри и докторанти в най-съвременни посоки на софтуерното инженерство, информатиката, математиката и осведомителните технологии. ФМИ е водеща национална институция в образованието и квалификацията на педагогичен експерти в региона на математиката, информатиката и ИТ.

Гаранция за осъществяване на първокласен образователен развой, придобиване на нужните познания и развиване на професионални умения и компетентности, е високо квалифицираният научен състав от над 120 щатни и хонорувани преподаватели, както и специалисти от практиката. Учебните проекти и стратегии се актуализират от време на време, в сходство със актуалното развиване на научните посоки, просветителните тактики и условията на пазара на труда. ФМИ разполага със профилирани аудитории и съвременни компютърни зали с местни мрежи и с непрекъснат достъп до Интернет.

Утвърдени експерти от бизнеса са обичайни сътрудници на факултета, както в образованието, по този начин и при осъществяване на на практика стажове. За единадесета поредна година студентите от бакалавърските специалности на факултета в региона на информатиката и компютърните науки организират практическо образование в действителна работна среда в софтуерни компании. Възпитаниците на ФМИ се осъществят сполучливо в разнообразни сфери на науката, образованието, държавните институции и софтуерния бизнес. Спонсори на факултета, които са сегашни и бъдещи работодатели, ще наградят първенците измежду абитуриентите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР