На 30 и 31 август 2022 г. въоръжените сили на

...
На 30 и 31 август 2022 г. въоръжените сили на
Коментари Харесай

Доклад: Въоръжените сили на Украйна продължават офанзивните си операции в южната част на страната

На 30 и 31 август 2022 година въоръжените сили на Украйна продължиха офанзивните си интервенции в южната част на страната, подкрепени от интензивни удари на далечни дистанции против съветски командни постове и логистични центрове в окупираната зона, съобщи през днешния ден английското военно разузнаване.

Редовната всекидневна сводка за хода на войната, оповестена в акаунта в Туитър на министерството на защитата на Англия, загатва за оповестен от украинската войска видеозапис на аероплан, изстрелващ високоскоростни противорадарни ракети (High-speed Anti-Radiation Missile, кратко HARM). Русия по-рано е казвала, че е разкрила фрагменти от този тип оръжия, предопределени за локализиране и заличаване на радари.

Русия дава приоритет на мощната наземна противовъздушна защита – радарното покритие, което я обезпечава, е сериозно значимо за нейната военна интервенция в Украйна. Затова едно доста и трайно утежняване на потенциала на съветските радари посредством офанзиви с ракети HARM би било тежък удар по Русия, която така и така към този момент има проблеми с осведомеността си за обстановката на терен, разяснява английското разузнаване.

Институтът за проучване на войната приканва Украйна и Запада да не се поддават на съветските осведомителни интервенции, представящи украинската контраатака в Херсонска област като провалила се съвсем на мига или описващи страната като безпомощна марионетка на западните си господари, тъй като е почнала интервенцията в този миг.

Няколко видни военни блогъри, даже такива, които исторически са били сериозни към Кремъл, разпространяват това обръщение, популяризирано от съветското министерство на защитата още откогато украинската контраатака бе оповестена на 29 август, отбелязва основаният във Вашингтон мозъчен концерн в постоянната си всекидневна сводка за хода на войната. Други микроблогъри в допълнение популяризират тезата, че западните господари на Украйна са я тласнали да стартира контраофанзивата прибързано и/или прекомерно късно по " политически аргументи " и тъй като Западът е очаквал такова нахлуване.

Медиите на Кремъл също по този начин централизирано раздуват изказванията за спор сред украинското политическо управление и военно командване. Те по-конкретно стартират тезата, че президентът Володимир Зеленски е настоял за контраофанзивата по неуместни политически аргументи, до момента в който съгласно оценки на командващия въоръжените сили Валерий Залужни те не били подготвени във военно отношение за настъплението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР