На 30 август, 2020 г. неграмотен шофьор спира по средата

...
На 30 август, 2020 г. неграмотен шофьор спира по средата
Коментари Харесай

Близки на загинало 17-годишно момче протестират срещу условната присъда на шофьора убиец

" На 30 август, 2020 година необразован водач стопира по средата на пътя и убива моя наследник. На първа инстанция получаваме три години условна присъда, три години вървим по тъгите ", описа майката на починалото момче Ива Монова пред

17-годишният Ангел Морунов е карал мотоциклет и се е блъснал в спрелия на пътя автомобил.

" Спират без светлини, със загасен мотор. Той не ги вижда в тъмната част на деня, били са в равнищата за таралежи ", добави майката на починалото момче.

Шофьорът на автомобила е имал голям брой нарушавания на пътя.

" До случая има 49 нарушавания, откакто убива моя наследник прави още 29 нарушавания . Дори във вечерта на убийството той не е бил арестуван. Животът на моето дете не е условна присъда ", изясни Ива Монова.

Бабата на Ангел Морунов съобщи, че е подала молба до Апелативния съд за лишаване на книжката на водача.

" Смятам, че не е обикновено човек с 61 санкции, слабограмотен, да продължава да се движи по пътищата. Той е евентуален палач на почтени хора ", добави тя.

Организаторът на митинга Иван Спасов съобщи, че общите претенции са за смяна на Наказателния кодекс, Наказателно-процесуални кодекс и Законът за придвижване по пътищата - " нарушавания, при които има приложимост на алкохол, опиати и груби нарушавания на пътя да бъдат гледани като умишлени закононарушения ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР