На 30 април за девета поредна година ще се състои

...
На 30 април за девета поредна година ще се състои
Коментари Харесай

Патриция Пъндева номинирана за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“


На 30 април за девета поредна година ще се състои формалната гала за връчване на Награда за полет в изкуството „ Стоян Камбарев “ 2018. Тази година събитието ще гостува на Сити Марк Арт Център - едно от новите, само че към този момент наложили се пространства за просвета в центъра на столицата.

За това отличие, трансформирало се в най-чаканото и влиятелно събитие за млади създатели в България, всяка година биват номинирани петима многообещаващи гении. Конкуренцията е огромна, тъй като Фондация „ Стоян Камбарев “, носеща името на незабравимия сценичен режисьор, поддържа освен носителя на Голямата премия, само че и останалите номинирани, като осъществя съответни техни планове и по този начин сбъдва фантазиите им.

Очарователната 22-годишна актриса от Пловдив Патриция Пъндева е един от петимата номинирани млади гении тази година, оповестиха от Monte Music.

Забелязана е поради обещаващия си дебют на огромна сцена като Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков, с който прави бърз и ослепителен пробив в Драматичен спектакъл Пловдив, за деликатното, само че в същото време мощно театрално наличие и за креативния усет да сплоти под един покрив млади създатели от разнообразни сфери на изкуството в свое новосъздадено арт пространство в Капана, Пловдив.

Ето какво споделя Патриция:

„ Какво за мен е изкуството? Какво за мен е театърът? Това са екзистенциални въпроси, на които всеки отговор е почнал да ми се коства прост. В един от обичаните ми романи „ Балада за Георг Хених “, Виктор Пасков приключва със „ Свещено, свещено, свещено е изкуството, което бе, което е, и което ще бъде! “. Винаги ще съществува, постоянно ще ни осмисля! Вдъхновявам се, когато се върна обратно и осъзная през какво съм предходна, с какви хора съм се сблъскала и какъв брой доста съм получила и научила от тях. Това ми дава тласък да сътворявам, давам и не преставам. Това, че съм актриса ми дава опцията да чувствам света през разнообразни очи и души, да диря, да се изгубвам, да намирам, само че най-много да пребивавам... и то освен един път! “

Талантлива, широкоскроена, импулсивна и умна, красивата Патриция е безапелационен избор на членовете на фондацията за младо изобретение в региона на актьорското майсторство тази година.

Патриция Пъндева приключва през 2017 година НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ и незабавно по-късно е поканена в трупата на пловдивския трагичен спектакъл. Още в дебюта си в най-старата професионална натрупа у нас обира овациите в основната роля на Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков. Смята срещата си с артиста Камен Донев за съдбовна и към този момент взе участие в три негови плана: в постановката му „ Работно време “, в авторския му музикално-театрален театър „ За сватбите “, както и в първия му пълнометражен филм, който следва да излезе на огромен екран. Патриция е част и от женско вокално трио, което работи с група Акага. Освен с спектакъл и музика, младата актриса се занимава интензивно и със обществена активност, като в края на 2017-та открива в Капана, Пловдив свое арт пространство – Галерия 28, даващо поле за изява на млади създатели от всички области на изкуството. Осъществява и фантазията си да оказва помощ на деца в потребност, като провежда благотворителен базар в тяхна помощ.

Останалите млади създатели, номинирани за Награда за полет в изкуството „ Стоян Камбарев ” 2018 са фентъзи писателят Кристиян Малинов, стрийт арт художникът Виктория Георгиева-MOUSE, пианистът Светослав Тодоров и тандемът Mixed Motion Project, формиран от Илко Илиев - фрийрънър и каскадьор и Марин Кафеджийски - оператор и фотограф.

Всеки един от номинираните ще получи специфична премия, обвързвана с реализирането на собствен персонален план, а носителят на Голямата премия ще победи на 30-ти април с красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и чек на стойност 3000 лева

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството

„ Стоян Камбарев ” се реализира с формалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин и Енекод АД, главната поддръжка на Wilkinson Sword и с помощта на България Мол, Технополис, НДФ „ 13 века България “, Premiere Tours, клубовете на Зонта Интернешънъл България, Дамски конгрес, Prime Development, Виваком, заведения за хранене Бодега, винарска маза Етно, Devin и Merci. Традиционни сътрудници на Фондацията са Арс Диджитал Студио, Софийски солисти, Активист38, Монте Мюзик и счетоводна къща РАН-Р.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година Продуцент на събитието е NOVA film.

Ограничено количество билети за церемонията могат да се намерят на билетната каса на Сити Марк Арт Център (бившето кино „ Левски “, бул. „ Янко Сакъзов “ № 30). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР