На 30 април в София ще се проведе обществено обсъждане

...
На 30 април в София ще се проведе обществено обсъждане
Коментари Харесай

Предстои обсъждане на концепцията за подобряване на транспортната инфраструктура в Югозападния район на планиране

На 30 април в София ще се организира публично разискване на концепцията за интегрирани териториални вложения „ Подобряване на транспортната инфраструктура, целящо повишение на пътната сигурност и гарантиране на устойчива подвижност на територията на Югозападен регион на обмисляне “. Срещата ще бъде от 11:00 часа в залата на Областен информативен център София на бул. „ Витоша “ №99 . Дебатът се провежда по отношение на настояща процедура за кандидатстване по Приоритет 2 на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ взе участие в концепцията с план за главен ремонт на близо 23 км от път I-1 София – Ботевград . Това е секторът от 214-ти км, в региона на с. Чурек, до пътен възел „ Яна “, при 237-ми км. Предложението на АПИ включва още спешно подсилване на анкерна стена при 210-и км от първокласния път, в региона на тунел „ Витиня “.

С възстановяване на пътната инфраструктура ще се обезпечи сигурност и комфорт за пътуващите и ще се подтиква икономическия напредък на територията на Софийска област. Участъкът от първокласния път има и значима обществена значителност, защото по него се движат автобусни линии с номера 118 и 90 на „ Столичен автотранспорт “. Те са единственият публичен транспорт за живущите в селата Яна и Желява. Поради това планът може да бъде обсъждан в вероятност и като част от концепцията за екологичен електрически превоз.

Общата индикативна стойност на концепцията е 49 119 726,00 лева с Данък добавена стойност, от които над 43 681 378 лева с Данък добавена стойност са от Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027, а близо 4,9 млн. лева с Данък добавена стойност са от Програма „ Околна среда 2021-2027 година “. Собственото финансиране е 597 516,30 лева

Заинтересованите страни могат да изразят своето мнение по време на разискванията или посредством анкети , които са налични на Фейсбук страницата на Областен информативен център /ОИЦ/ – София, както и на уеб страницата www.bgregio.bg, www.eufunds.bg. Анкетата може да бъде открита –.

Препоръки или възражения могат да се изпращат и на електронната поща на ОИЦ-София: [email protected] в период до три дни от привършване на всички обществени разисквания .

Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал желание да ме залее с киселина

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР