На 30.06.2022 г. Районен съд – Пловдив осъди подсъдимите по

...
На 30.06.2022 г. Районен съд – Пловдив осъди подсъдимите по
Коментари Харесай

Осъдиха имотни измамници, фалшифицирали и документи

На 30.06.2022 година Районен съд – Пловдив осъди подсъдимите по НОХД № 7701/2019г. по разказа на районен съд - Пловдив, а точно: М.С.С.-Д. и К.И.С.

На подс.М.С.С.–Д. бе несъмнено едно общо най-тежко наказване в размер на 4 години и 9 месеца " Лишаване от независимост “ при първичен общ режим, а на подс.К.И.С. бе несъмнено едно общо най-тежко наказване в размер на 6 години " Лишаване от независимост “ при първичен непоколебим режим.

Съдът призна за отговорни подс.М.С.С.-Д., и подс.К.И.С, за това, че в интервала 2017 година – 2018 година, при продължавано закононарушение и след авансово сговаряне за да набират за себе си имотна полза са възбудили и поддържали в подвеждане разнообразни лица, като са им подсигурили спечелването на търгове и закупуването на жилища от ЧСИ, тъй като били в близки връзки с тях или от банки, за чиито пълномощници са се представяли и с това са предизвикали на пострадалите имотна щета в общ размер на 27 177.60 лева

Подсъдимите са наказани още и за това, че за същия интервал посредством машинация – създавайки погрешна визия за наличието на документи са склонили тези лица да подпишат частни документи – заявления, които не подхождат на волята им – заявления за това, че са им върнали суми пари в разнообразни размери, като К.И.С. е отвличал вниманието на деклараторите, а подс.М.С.С. – Д. е представяла за автограф втори образец на към този момент основан документ.

Подсъдимите са наказани да заплатят на цивилен ищци сумите от почетените цивилен искове, както и солидарно да заплатят разноските по делото.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР