На 3 юни от 9.00 часа на Гребната база в

...
На 3 юни от 9.00 часа на Гребната база в
Коментари Харесай

Помогнете за АГ сектора на МБАЛ Св. Мина

На 3 юни от 9.00 часа на Гребната база в Пловдив ще се организира благотворително тичане, чиято цел е да се наберат средства за закупуването на профилирана здравна инсталация за акушеро-гинекологично поделение на „ МБАЛ „ Свети Мина-Пловдив “ ЕООД.

Благотворителната идея е под наслов „ Дари времето си на 5kmrun “ и се провежда от лечебното заведение и сдружението с нестопанска цел „ 5kmrun “. Тя ще се състои по едно и също време в Пловдив – Гребна база, София (Южен и Западен парк), в Морските градини на Варна и Бургас.

Идеята на уредниците е всеки участник в бягането да подари толкоз средства, колкото е времето за което е финиширал 5 км в този ден. Например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лева, бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лева и така нататък За задачата ще бъдат планувани съответните урни по места,а също по този начин и ще бъде открита специфична банкова сметка от организация „ 5kmrun ”, за тези, които нямат опция да вземат участие на това съответно тичане, само че биха желали да дарят.

Акушеро-гинекологичното поделение на „ МБАЛ „ Свети Мина-Пловдив “ ЕООД разположено на ул. „ Весела “ №3 е единственият огромен общински родилен дом в Пловдив. Всяка година в него се раждат сред 300-350 деца, а над 900 пациенти годишно посещават лечебното заведение за осъществяване на профилирани прегледи.

Целта на акцията е да подкрепи  усилията на лечебното заведение в обезпечаването на съвременна инсталация, за което е належащо да бъдат събрани 21 724 лева, с които да се закупят операционна маса, операционна лампа, перфузор и пациентен екран.

За миналите години от благотворителните бягания, участници и другари на 5kmrun, са дарени суми над 100,000 лева, с които е закупена животоспасяваща здравна техника за деца в София, Варна и Бургас.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР