На 3 януари 2020 г. Natura &Co. обяви финализирането по ...

На 3 януари 2020 г. Natura &Co. обяви финализирането по

NATURA &CO финализира придобиването на Avon, създавайки четвъртата най-голяма група за красота в света

На 3 януари 2020 година Natura &Co. разгласи завършването по придобиването на Avon Products, Inc. и назначението на нов старши лидерски екип, който да ръководи идната фаза на растежа на компанията.

Това значимо придобиване бележи основаването на четвъртата по величина компания за хубост в света и е значима крачка в построяването на целеустремена група, отдадена на основаването на друг бизнес модел. Natura & Co, която търгува на борсата B3 в Сао Пауло, също стартира да търгува и посредством американските депозитарни разписки (ADR) на Нюйоркска фондова борса от 6 януари.

Съвкупността от Avon, Natura, The Body Shop и Aesop доста уголемява обсега на мулти-каналната, мулти-брандова група, която ще бъде непостижим водач на пазара, ориентиран към директните консуматори, предоставяйки артикули за хубост на над 200 милиона консуматори в целия свят, на всички места и когато и да е, посредством голям брой канали, допирни точки с потребителите и емблематични марки в портфолиото си.

Natura & Co ще заеме водещи позиции в директните продажби, в онлайн пространството и отвън него, посредством Avon и Natura, с над 6,3 милиона консултанти и представители. Освен това групата ще придобие основна позиция в ритейл търговията с повече от 3000 магазина и разширено цифрово наличие, обхващащо всички компании от портфолиото им. Natura & Co ще придобие брутни доходи от общо над 10 милиарда щатски $ годишно, повече от 40 000 сътрудници, необятно и всеобхватно продуктово портфолио в основни категории и световен отпечатък в над 100 страни.

Като една целеустремена компания, Natura & Co ще се снабди с още по-силен глас в поддръжка на дела, свързани с правата на дамите, битката с тревожните климатични промени, битката с тестването на козметика върху животни, и развиването на мощни връзки с локалните общности. Всички тези дела са част от полезностите на компанията да развива бизнес посредством положително въздействие на обществената, икономическа и екологична среда.

Луиз Сеабра, съосновател на Natura & Co, съобщи: „ Наскоро Natura отпразнува своята 50-годишнина и няма по-добър метод да стартираме новия стадий от нашата история, от това да приветстваме Avon в нашето семейство. Обединени сме от споделена визия и пристрастеност към хубостта и взаимоотношенията, и имаме вяра, че дружно ще бъдем още по-силни, стремейки се да изградим по-справедлив и хубав свят “.

Назначаване на организационна конструкция и мениджърски екип, според използваните корпоративни утвърждения:

Роберто Маркес, който стана Изпълнителен ръководител на Съвета на шефовете на Natura & Co през 2017 година, също ще извършва длъжността Главен изпълнителен шеф на групата. Г-н Маркес се причисли към Съвета на шефовете на Natura преди към четири години. През това време той се трансформира в лицето зад световния, многопрофилен, мулти-бранд метод, ръководейки придобиването на The Body Shop през 2017 година и в този момент - обединяването с Avon. Той има богат управнически опит в сферата на потребителските артикули, като преди Natura & Co е изпълнявал разнообразни управителни функции в Johnson & Johnson и Mondelez International в протежение на 30 години.

Маркес ще продължи да оглавява разнороден и умел Групов действен комитет (GOC), който включва Главните изпълнителните шефове на всяка от четирите компании и марки, както и основни функционални позиции. На този стадий четирите бизнес звена са проведени въз основа на стратегическите цели на Групата:

• Natura & Co Латинска Америка, която ще дава отговор за годишния доклад на Natura, Avon, The Body Shop в района и Aesop в Бразилия, а също по този начин за нововъведенията и ръководството в международен мащаб на марката Natura

Източник: econ.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg