На 3 януари 2020 г. Natura &Co. обяви финализирането по

...
На 3 януари 2020 г. Natura &Co. обяви финализирането по
Коментари Харесай

NATURA &CO финализира придобиването на Avon, създавайки четвъртата най-голяма група за красота в света

На 3 януари 2020 година Natura &Co. разгласи завършването по придобиването на Avon Products, Inc. и назначението на нов старши лидерски екип, който да ръководи идната фаза на растежа на компанията.

Това значимо придобиване бележи основаването на четвъртата по величина компания за хубост в света и е значима крачка в построяването на целеустремена група, отдадена на основаването на друг бизнес модел. Natura & Co, която търгува на борсата B3 в Сао Пауло, също стартира да търгува и посредством американските депозитарни разписки (ADR) на Нюйоркска фондова борса от 6 януари.

Съвкупността от Avon, Natura, The Body Shop и Aesop доста уголемява обсега на мулти-каналната, мулти-брандова група, която ще бъде непостижим водач на пазара, ориентиран към директните консуматори, предоставяйки артикули за хубост на над 200 милиона консуматори в целия свят, на всички места и когато и да е, посредством голям брой канали, допирни точки с потребителите и емблематични марки в портфолиото си.

Natura & Co ще заеме водещи позиции в директните продажби, в онлайн пространството и отвън него, посредством Avon и Natura, с над 6,3 милиона консултанти и представители. Освен това групата ще придобие основна позиция в ритейл търговията с повече от 3000 магазина и разширено цифрово наличие, обхващащо всички компании от портфолиото им. Natura & Co ще придобие брутни доходи от общо над 10 милиарда щатски $ годишно, повече от 40 000 сътрудници, необятно и всеобхватно продуктово портфолио в основни категории и световен отпечатък в над 100 страни.

Като една целеустремена компания, Natura & Co ще се снабди с още по-силен глас в поддръжка на дела, свързани с правата на дамите, битката с тревожните климатични промени, битката с тестването на козметика върху животни, и развиването на мощни връзки с локалните общности. Всички тези дела са част от полезностите на компанията да развива бизнес посредством положително въздействие на обществената, икономическа и екологична среда.

Луиз Сеабра, съосновател на Natura & Co, съобщи: „ Наскоро Natura отпразнува своята 50-годишнина и няма по-добър метод да стартираме новия стадий от нашата история, от това да приветстваме Avon в нашето семейство. Обединени сме от споделена визия и пристрастеност към хубостта и взаимоотношенията, и имаме вяра, че дружно ще бъдем още по-силни, стремейки се да изградим по-справедлив и хубав свят ".

Назначаване на организационна конструкция и мениджърски екип, според използваните корпоративни утвърждения:
Роберто Маркес, който стана Изпълнителен ръководител на Съвета на шефовете на Natura & Co през 2017 година, също ще извършва длъжността Главен изпълнителен шеф на групата. Г-н Маркес се причисли към Съвета на шефовете на Natura преди към четири години. През това време той се трансформира в лицето зад световния, многопрофилен, мулти-бранд метод, ръководейки придобиването на The Body Shop през 2017 година и в този момент - обединяването с Avon. Той има богат управнически опит в региона на потребителските артикули, като преди Natura & Co е изпълнявал разнообразни управителни функции в Johnson & Johnson и Mondelez International в продължение на 30 години.

Г-н Маркес ще продължи да оглавява разнороден и умел Групов действен комитет (GOC), който включва Главните изпълнителните шефове на всяка от четирите компании и марки, както и основни функционални позиции. На този стадий четирите бизнес звена са проведени въз основа на стратегическите цели на Групата:

• Natura & Co Латинска Америка, която ще дава отговор за годишния доклад на Natura, Avon, The Body Shop в района и Aesop в Бразилия, а също по този начин за нововъведенията и ръководството в международен мащаб на марката Natura
• Avon (с изключение на Латинска Америка), ще дава отговор за годишния доклад на всички пазарни групи в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия както и за нововъведенията на марката Avon и ръководството в международен мащаб. В бъдеще звеното ще носи отговорност за интернационалната агресия на марката Natura отвън Латинска Америка
•The Body Shop
•Aesop

Жоао Пауло Ферейра поема ролята на Главен изпълнителен шеф за Латинска Америка на Natura & Co. Преструктурирането в Латинска Америка ще разреши на четирите марки на групата да усилят оптимално капацитета си, да основат обилни синергии и да ускорят растежа и наличието си неведнъж. Г-н Ферейра сполучливо управлява модела на Natura за директни продажби, откакто стана Главен изпълнителен шеф през октомври 2016 година, като даде нов подтик на новия търговски модел и дигитализацията. Преди това той е бил Вицепрезидент по Операциии логистика и Вицепрезидент Търговия в Natura след дългогодишна кариера в Unilever.

Анджела Крету е назначена за Главен изпълнителен шеф на Avon, отговаряща за бизнеса отвън Латинска Америка и за надзора върху марката Avon в международен мащаб. Родом от Румъния, госпожа Крету има над 20-годишен опит в Avon на разнообразни висши изпълнителни длъжности, последно като Вицепрезидент на групата и Генерален управител в за Централна Европа, отговаряща за 18 страни. Преди това тя сполучливо управлява пазарите в Източна Европа и Африка / Близкия Изток и заема голям брой световни постове. Тя има пристрастеност към Avon, чиновниците на компанията, нейните Представители и клиенти. Наред с приетите си лидерски умения, интернационална вероятност и пазарен опит, тя е мощно ангажирана със устрема на Avon за подпомагането на икономическото развиване на дамите, като всичко това ще бъде скъп опит за бъдещето развиване на Avon и Natura.

Дейвид Бойнтън остава Главен изпълнителен шеф на The Body Shop, като продължава да развива трансформацията и съживяването на марката, която е в ход и към този момент дава позитивни резултати. В предишното той е изпълнявал функционалността на Главен изпълнителен шеф на Charles Tyrwhitt и Главен изпълнителен шеф на Western Markets за L`Occitane.

Майкъл O`Кефе, Изпълнителен шеф на Aesop от 2003 година, също остава на сегашната си позиция, задвижвайки високия напредък на тази неповторима и влиятелна марка, като с поддръжката на останалата част от групата я преобразува в същински сполучлива в генерирането на позитивно икономическо, обществено и екологично влияние.

Роберто Маркес, Изпълнителен ръководител на Съвета на шефовете и Изпълнителен шеф на групата на Natura & Co, разяснява: „ Заедно с опитния, разнороден и интернационален старши мениджърски екип, аз се усещам горделив и фаворизиран да управлявам идващите стъпки от развиването на Natura & Co. Нашият блян е да изградим освен най-хубавата компания за хубост в света, само че и най-хубавата компания за хубост ЗА Света. С включването на Avon създадохме семейство от компании с непостижим допир до крайния консуматор и страхотна платформа за напредък. Очаквам с неспокойствие да работим дружно, с цел да създадем по-нататъшен метод със значителност за обществения, икономическия и екологичния бранш и да напишем идната глава от нашата история. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР