На 3-ти и 4-ти октомври 2022 г. ще се проведе

...
На 3-ти и 4-ти октомври 2022 г. ще се проведе
Коментари Харесай

Министерството на земеделието организира изложение за местни продукти в Ямбол

На 3-ти и 4-ти октомври 2022 година ще се организира ревю на артикули, създадени на териториите на локалните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, прилагащи метода „ Водено от общностите локално развиване през програмния интервал 2014-2020 година “ (ВОМР) в Ямбол.

Събитието се провежда от Министерството на земеделието в съдействие с общината. Изложбената част ще бъде отворена за гости от 10:00 до 20:00 часа и ще бъде ситуирана в центъра на град Ямбол, на площад „ Освобождение “.

На форума посетителите ще могат да вкусят и да си закупят деликатеси като: кашкавал с чубрица, кашкавал с маслини, обичайни български млечни артикули – овче, краве и биволско сирене, кашкавали, кисело мляко, таханови произведения от сусам, лешник, фъстък, орех, бадем, тиква и други, мед и пчелни артикули, месни салами. Гостите ще могат да се насладят още на ръчно направени български бонбони, пресни плодове и зеленчуци, биовина, натурални сокове и други. Всеки ще може да открие и ръчно направени занаятчийски артикули, като бижута, както и многообразие от козметични артикули – лавандулови и розови артикули.

Освен това са готови и кулинарни демонстрационни кътове, където посетителите ще се срещнат с методите на подготвяне и съставките на някои храни и разнообразни ястия.

В рамките на изложбата ще се проведат и две полемики отдадени на локалните храни, които ще се състоят в зала „ Безистена “ в Ямбол.  Първата полемика ще стартира в 10:30 часа, на 3 октомври 2022 година, и ще бъде ориентирана към производството на локални храни  от териториите на МИГ – обичаи и традиции. Втората среща, ще стартира в 14:00 часа, и ще бъде на тематика – промотирането на локални храни и методите за вписване на месни марки.

Събитието ще бъде намерено от заместник-министъра на земеделието и началник на Управляващия орган на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Георги Събев и кмета на Община Ямбол Валентин Ревански. В ревюто се чака да вземат присъединяване над 100 представители от цялата страна на Местни инициативни групи и производители на локални храни от техните територии. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР