На 3-ти декември 2022 г. се навършват 124 години от

...
На 3-ти декември 2022 г. се навършват 124 години от
Коментари Харесай

Днес се навършват 124 години от обявяването на Луковит за град

На 3-ти декември 2022 година се навършват 124 години от оповестяването на Луковит за град. Точно толкоз време е минало от оповестяването на Луковитската селска община за градска с Указ №263 на Княз Фердинанд.

В послание към съгражданите си, кметът на Луковит Иван Грънчаров написа:

" Луковит е град на 124 години, само че е населено място, чиято възраст е хилядолетна. Едно от нещата, с които се гордеем, е тракийското сребърно богатство от IV в.пр. н.е. Но същинското богатство на един град са хората, а Луковит е отечество на генерации способни персони.

Аз имам вяра, че предците ни са се фокусирали не толкоз върху компликациите на своето време, а върху своя прогрес – персонален и публичен. Гледали са с убеденост в утрешния ден и с вяра в сърцето.

Считам, че би трябвало да се поучим от тях и от историята, която са ни оставили в завещание, като се фокусираме върху опциите си и върху това, което ни сплотява ".

По мотив празника на Луковит, на 9 декември /петък/ на площад „ Трети март “,официалното ще бъдат включениградските коледни светлини, а празничната стратегия ще стартира в 18:00 часа.

Нека спазим традицията и да честваме дружно!

Благословени празници!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР