На 3 октомври от 19:30 ч. в Социалната чайна ще

...
На 3 октомври от 19:30 ч. в Социалната чайна ще
Коментари Харесай

Интерактивна изложба ще представя сетивно градското културно наследство на Варна

На 3 октомври от 19:30 ч. в Социалната чайна ще бъде открита Интерактивна галерия на участниците от работилница за културно завещание " Усети града ", които ще " отведат " посетителите на едно премеждие из (не)познатите градски културни наследства на Варна. Кураторите и основатели на изложбата ще имат грижата да предизвикат сетивата и да накарат гостите да усетят града по нов метод.
Всеки ще може да усети посредством досег, слух, аромат и разнообразни тълкования известни и не толкоз известни елементи на Варна. За задачата искащите ще сложат маски и ще се слагат в ролята на зрително затруднени.

Изложбата показва екипната работа на младежи, които по време на 6 дни предизвикат и показват креативните си визии и чувства за градското културно завещание на Варна. Те са подготвени в способи за интерпретация на градското културно завещание и съществени способи за водене на хора със зрителни усложнения по време на Интерактивната работилница за културно завещание " Усети града ", която завършва на 3-ти октомври.

Събитията по план Усети града - Варна са част от Европейски дни на завещание в България, които през 2017 година са с надпис "Наследство и природа: пейзаж от благоприятни условия " като събитията са показани в Националния календар на събитията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР