На 3 март в Одрин генералният ни консул там Васил

...
На 3 март в Одрин генералният ни консул там Васил
Коментари Харесай

Дипломат: Случилото се в Одрин е срам за България! 3-ти март е празник, който трябва да се чества, а там беше превърнат в опело!

На 3 март в Одрин генералният ни консул там Васил Вълчев анулира тържествената част от празненствата по случай Националния празник на България.
Причината – да бъде отдадена респект към турските бойци, които са починали при акцията на страната в Северна Сирия. Това от турската страна беше счетено като българска поддръжка за Африн и интервенцията “Маслинова клонка”.

Това изясни някогашният консул на България в Одрин Георги Димов в студиото на “България он ер”, и сподели, че на него даже му е обидно от това.

“3 март е празник, който би трябвало да се празнува, а в Одрин беше трансфорат в опело”, акцентира Димов.

Според него това е едно срамно леке, което България ще би трябвало да измива в този момент. Бившият ни консул в Одрин подчертава на това, което е направил Васил Вълчев от политическа и дипломатическа позиция, като съобщи, че става въпрос за българска поддръжка за Африн.

“Позицията във връзка с сирийските кюрди на целия свят, на Европейския съюз, на НАТО, на Съединени американски щати, на България е напълно друга. За нас те не са терористи. За Сирия има решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което допуска прекратяването на всевъзможни военни действия”, безапелационен беше Георги Димов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР