На 3 март, от 17:00 ч. на сцената на зала

...
На 3 март, от 17:00 ч. на сцената на зала
Коментари Харесай

Спектакъл Но ний знаем... по случай 3 март във Варна с вход свободен

На 3 март, от 17:00 ч. на сцената на зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се насладим на превъзходните осъществявания на младите актьори – студенти и възпитаници от Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет, Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски ", Ансамбъл " Българи " гр. Варна и Марти Тошев от Детска театрална академия " Питър Пан " към Държавен куклен спектакъл – Варна.

Входът е свободен .

Спектакълът " Но ний знаем... " е странствуване в историята и времето, трогателен роман за битката за независимост, за величието на българския дух и за силата на националната ни памет.

" Чрез танци, музика, слово и трагични похвати, ще се докоснем до знаменателни събития от нашето минало и ще преживеем още веднъж величието на българските герои ", споделят преподавателите от катедра " Изкуства " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " доцент доктор Ивайло Иванов, проф. доктор Катя Кайрякова и проф. доктор Мария Кърджиева. Художествено-творческият екип е създател на сюжета и режисурата на концерт-спектакъла, в който ще вземат присъединяване повече от 100 надарени варненски студенти и възпитаници. Събитието се организира за 10-та година.

Акцент в програмата ще бъде осъществяването на студентите от Академичния танцов спектакъл на ВСУ " Черноризец Храбър ". Съставът е притежател на голям брой влиятелни награди, измежду които е и едно от най-високите оценки - " Златна лира " на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР