На 3 март - националния празник на България, една от

...
На 3 март - националния празник на България, една от
Коментари Харесай

Статуята на Исус в Рио грейва в бяло, зелено и червено на 3 март

На 3 март - националния празник на България, една от международните атракции - статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, блества в бяло, зелено и алено. Това става с помощта на БФС, който финансира плана.

Идеята е на посланичката ни в Бразилия Божидара Сърчаджиева, която се свързала с президента на футболния съюз Борислав Михайлов. Той се запалил и присъединил и вицепрезидента Михаил Касабов, прочут с интернационалните си контакти. Посланик Сърчаджиева персонално благодари на Михайлов за жеста.

Отделно от БФС решили по този начин да отбележат и вековния си празник, както и да създадат жест към великия Пеле, който умря в края на предходната година. През декември 1923 година се появява Българската национална спортна федерация (БНСФ), която до 9 септември 1944 година ръководи всички спортове у нас, в това число и футбола.

Традиция е статуята в Рио да се осветява в цветове по разнообразни мотиви, само че за първи път ще е в чест на България. За последно Исус Христос бе в цветовете на украинското знаме.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР