На 3-и март отбелязваме възстановяването на българската държавност и си

...
На 3-и март отбелязваме възстановяването на българската държавност и си
Коментари Харесай

Обръщение на областния управител Анатоли Станев послучай 3-ти март

„ На 3-и март означаваме възобновяване на българската държавност и си припомняме фантазията на нашите възрожденци – да живеем фактически свободни. Това обаче изисква неизменност и убеденост, а също и непрестанните ни старания и усърдие за одобряването на морални полезности, които да припомнят за отговорността ни пред тези, които се пожертваха в името на светлия блян за „ чистата и свята република “, с тези думи регионалният шеф на Русе Анатоли Станев се обръща към русенци по случай идното отбелязване на Националния празник на Република България. „ Ако желаеме да продължим този завет, дано помним, че свободата не търпи колебливост и слабоволие! Нашите предшественици не бяха равнодушни към ориста си, не би трябвало и ние да бъдем. Поклон пред величието и подвига на безсмъртните герои, обрекли се за свободата на България! “, добавя още Станев.

Припомняме, че по-късно през днешния ден регионалният шеф ще се срещне с представители на българската общественост в Румъния, като той е в Букурещ по покана на посланика ни там Н. Пр. Радко Влайков. Същевременно представители на Областната администрация ще участват на тържествената заря-проверка по случай Освобождението, която ще се организира довечера от 19.00 часа в Бяла. Пред паметника на починалите във войните герои от името на регионалния шеф ще бъде положен венец. След това се планува слово на кмета Димитър Славов, както и отдаване на респект към освободителите и основателите на българската страна от представителни блокове на Националния боен университет във Велико Търново.

Утре регионалният шеф Анатоли Станев ще взе участие и в проведената от Община Русе гала по случай 3-и март, която ще се състои от 11.00 часа пред Паметника на свободата. Там той ще произнесе и слово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР