На 3 и 4 октомври Ямбол ще бъде домакин на

...
На 3 и 4 октомври Ямбол ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Министерството на земеделието организира изложение за местни продукти в Ямбол

На 3 и 4 октомври Ямбол ще бъде хазаин на ревю на артикули, създадени на териториите на локалните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, които ползват метода " Водено от общностите локално развиване през програмния интервал 2014-2020 година " (ВОМР). Това оповестяват от Министерството на земеделието, което дружно с общината стои зад организацията на събитието.

Изложението ще бъде отворено за гости от 10:00 до 20:00 часа и ще бъде ситуирано на площад " Освобождение " в центъра на Ямбол.

Посетителите на форума ще могат да вкусят и да си закупят разнообразни деликатеси, както и да се насладят на ръчно направени български бонбони, пресни плодове и зеленчуци, биовина, натурални сокове и други. На място ще има и ръчно направени занаятчийски артикули, като бижута, както и многообразие от козметични артикули - от лавандула и роза.

Подготвени са също кулинарни демонстрационни кътове, където всеки ще има опция да се запознае с методите на подготвяне и съставките на някои храни и разнообразни ястия.

В рамките на изложбата ще се проведат и две полемики, отдадени на локалните храни. Първата ще бъде ориентирана към производството на локални храни от териториите на МИГ - обичаи и традиции, а втората ще бъде на тематика промотирането на локални храни и методите за вписване на локални марки.

Събитието ще бъде намерено от заместник-министъра на земеделието и началник на Управляващия орган на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Георги Събев и от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански. Организаторите чакат в ревюто да вземат присъединяване над 100 представители от цялата страна на Местни инициативни групи и производители на локални храни от техните територии.

Местните инициативни групи са форма на публично-частно партньорство за реализацията на планове, финансирани със средства от Европейския съюз, в това число по Програмата за развиване на селските региони.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР