На 3 години и 6 месеца затворе е осъдъден собственик

...
На 3 години и 6 месеца затворе е осъдъден собственик
Коментари Харесай

3 години и половина затвор за собственик на фирма, укрила данъци за 2,5 млн. лева

На 3 години и 6 месеца затворе е осъдъден притежател на компания в Пазарджик, поради това че е укрил налози за над 2 млн. лв.. Това оповестиха от Апелативна прокуратура в Пловдив.

Разследването по досъдебното произвеждане е почнало през 2017 година след импортиран в прокуратурата данъчен инспекционен акт. По делото са били осъществени голям брой комплицирани стопански експертизи. 

Мъбът е приет за отговорен за това, че в гр. Пазарджик, от 01.04.2010 година до 16.05.2011 година, в качеството си на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение и като лице, осъществяващо в действителност активността и функционалностите на данъчно задължено лице, при изискванията на продължавано закононарушение, като действията са осъществени през кратковременен интервал от време, е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – общо 2 499 903 лв., представляващи изискуем налог върху добавената стойност.
 Национална агенция за приходите търси дължими налози от 7000 физически лица за интернет търговия Национална агенция за приходите търси дължими налози от 7000 физически лица за интернет търговия
Националната организация за приходите ще търси дължимите налози върху близо 96 млн. лева приходи от онлайн търговия. Данните са предоставени...

Установено е, че Я.Ф. при водене на счетоводство е съставил документи с погрешно наличие – регистрирани регистри-дневници за покупките на сдружението, в които е отразил 33 броя данъчни фактури по неполучени доставки с право на данъчен заем от доставчиците, като е удостоверил лъжа в писмени заявления, които се изискват по силата на закона и като е приспаднал неследващ се данъчен заем.

Окръжен съд – Пазарджик е наложил на Я.Ф. наказване от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим и 1/3 конфискация на имуществото му.

Подсъдимият е наказан да заплати на страната, представлявана от Министерството на финансите, обезщетение за породени имуществени вреди вследствие на осъщественото закононарушение в размер на 2 499 903 лв., ведно със законовата рента върху тази сума.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР