На 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок бе

...
На 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок бе
Коментари Харесай

Условна присъда за полицая Тръпков, заснет с подкуп

На 3 година условно с 5 година изпитателен период бе наказан катаджията Сашо Тръпков, който на 13 ноември 2014 година бе сниман да взима подкупи.

Присъдата беше прочетена от арбитър Петър Сантиров от Софийски градски съд, който преди години беше оневинен за рушвет от 20 хиляди евро по делото против някогашния боен министър Николай Цонев.

Тръпков беше приет за отговорен по три обвинявания. Първото е за сформиране на погрешен документ. Той писал фиш на водач, че е пресякъл погрешно като пешеходец. В реалност мъжът карал кола и говорел по телефона.

Другите му две обвинявания са за рушвет 20 лв., който взел от водач, с цел да не му написа акт за отнето преимущество и каране без колан. Третото обвиняване е за взети 10 лв. от водач, с цел да не го санкции за каране без колан.

Тръпков би трябвало да заплати и 2000 лв. санкция, както и 1500 лв. разходи по делото. 3 година той няма да има право да работи на държавна работа, оповестява "24 часа ".

Катаджията не се признава за отговорен и ще апелира. Вчера прокурорът Албена Рачева от Софийска градска прокуратура изиска за катаджията 3 година условно с 5 година изпитателен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР