На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на

...
На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на
Коментари Харесай

Министър се жали, че изпуснал Виена заради нас

На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на България, само че това не е намерило място в неговия " сбит февруари ”, както го е описал във Facebook, освен това – кой знае за какво – автентично на британски, а не на родния ни език – необичайно за човек, родом от бг провинцията.

Подобно нищожно събитие като министерстването, както се схваща от текста, написан откровено и персонално от големеца, обаче доста му е попречило, в това число да отиде " няколко пъти ” до Виена, както се жали в обществената мрежа.

Явно от нас, данъкоплатците, които вадим парите, с цел да получава заплата в този момент като министър, а преди като началник на Софийската филхармония. Която, между другото, продължава да дирижира, което не е ясно до каква степен е разрешено съгласно закона и не е спор на ползи, както и с тв предаване по националната Българска национална телевизия, също финансирана от джоба ни.

В превод на български, изповедта на министър Тодоров, който очевидно и показва с фразите си, че мисли на британски, до момента в който другояче приказва родния си език с акцент, гласи безусловно:
" Февруари не беше, какъвто чаках. Трябваше до отида до Турция, Гърция, няколко пъти до Виена и имах да ръководя Софийската филхармония...Само последното се сбъдна.
Луд месец, един от най-лудите в живота ми. С добър и неприятен опит. Но забавен. Е, в никакъв случай не бих споделил, че животът ми не е забавен. ”

В коментар на написаното, оперната ни прима Цветелина Малджанска, пяла по света и у нас в дуети с най-великите живи артисти Карерас, Доминго и Бочели, справедливо написа:
" Найденов стартира да се жали.
Ето, в случай че не бил станал министър, какъв живот щял да си живее... А то, поради нас неблагодарните по какъв начин към този момент не издържал... Винаги, когато стане невъзможна дадена обстановка стартира да се отхвърля от всичко... диригентство, директорстване... и търси състрадание...
Хем ми е жалост, хем съм гневна! ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР