На 3 декември 2006 година – преди точно 13 години,

...
На 3 декември 2006 година – преди точно 13 години,
Коментари Харесай

ГЕРБ празнува 13-и рожден ден

" На 3 декември 2006 година – преди тъкмо 13 години, беше основана най-голямата и всеобща партия в днешна България.

С три държавни управления до момента, 140 кмета и съвсем неизменими победи на всички избори от 2006 година насам, партията е най-успешната в най-новата история на България. По случай рождения ден на ГЕРБ – дано си напомним няколко значими неща за партията ".

Това написаха членове на ръководещата партия, написа Блиц. Ето какво още разгласиха те: 

1. Създадена по самодейност на тогавашния кмет на София Бойко Борисов, ГЕРБ в никакъв случай не е имала смяна в водачеството. Въпреки че първоначално официално отпред застава Цветан Цветанов, това се дължи на законодателни пречки. И тогава обаче е ясно кой е действителният водач.

Бойко Борисов е най-дълго управлявалият България либерален министър председател. През месец май 2019 година се навършиха 2 507 дни, в които той е отпред на изпълнителната власт.

2. ГЕРБ е основан върху основата на гражданското съдружие „ Граждани за европейско развиване на България “ и абревиатура „ ГЕРБ “. Много хора считат, че това и в този момент е по този начин. Истината обаче е, че името ГЕРБ не е абревиатура, а публично наименование на партията, според нейния правилник.

3. Седалището на ГЕРБ се намира в София – централата на партията е в Националния замък на културата, на площад „ България “ №1 в София.

4. Още първоначално социолозите се объркват в пъти и мощно подценяват възможностите на Борисов. Според поучаванията през 2006 година ГЕРБ ще е втора политическа мощ (с 13 – 15%) – след Българска социалистическа партия (24 – 26%) и преди Политическа партия Движение за права и свободи и „ Атака “ (и двете с по 7 – 9%). На изборите за 41-о Народно заседание, извършени на 5 юли 2009 година обаче, партията печели с съвсем 40%.

5. На последните избори тази есен ГЕРБ още веднъж стана първа политическа мощ и се потвърди като най-голямата политическа партия в България. Спечели в 163 общини и усили кметовете си от 130 на предишните избори на 140 на тези.

6. Партията има най-голямата парламентарна група в Народното събрание – с 95 депутати. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е представител на ръководещите.

7. Групата на ГЕРБ/СДС е най-голямата българска в Европейския парламент с шестима евродепутати. Те са част от политическото семейство на ЕНП. Български еврокомисар сега е Мария Габриел, а предходният представител на България в Еврокомисията – Кристалина Георгиева, сега е отпред на Международния валутен фонд и заема една от най-важните длъжности в света.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР