На 3 април ще се състои официалното откриване на реновирания

...
На 3 април ще се състои официалното откриване на реновирания
Коментари Харесай

Образователният министър открива реновирания Трети корпус на ИУ – Варна

На 3 април ще се състои формалното разкриване на реновирания Трети корпус /Колеж по туризъм/ на Икономически университет – Варна. Тържественият водосвет ще се отслужи от 10.00 ч.  във фоайето на постройката, бул. " Сливница “ 158 А.

Сред формалните посетители на събитието ще бъдат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който ще пререже лентата на осъвременената база дружно с ректора на ИУ – Варна проф. доктор Пламен Илиев; регионалният шеф на Варненска област Стоян Пасев; кметът на Община Варна Иван Портних и други.

Колежът по туризъм е главно звено на Икономически университет – Варна. През актуалната 2018 година се празнуват 55 години от основаването му. Той е правоприемник на първото в България висше учебно заведение за подготовка на експерти за промишлеността на туризма, хотелиерството, ресторантьорството и свободното време,  създадено  през 1963 г.  и получило  публично самопризнание като Институт по интернационален туризъм (ИМТ).            

Министерският съвет издава Разпореждане № 811 от 8 ноември 1963 година за основаване на Учебен комплекс по туризъм. Само след месец, през декември 1963 година, Учебният център за подготовка на туристически фрагменти е организиран в хотел " София “ – " Златни пясъци “, като образователен хотел по сходство на хотел “Du Midi " в град Давос, Швейцария.

Днес в колежа се образоват 700 студенти годишно, които сполучливо се осъществят на пазара на труда в България и чужбина. В своята 55-годишна история той е подготвил близо 10 000 експерти в постоянна и 35 000 в задочна форма, които заемат основни позиции на оперативни мениджъри и изпълнителски фрагменти, осъществят се като бизнесмени със личен бизнес в областта на туризма и свободното време в България и чужбина.

С Решение № 892 от 20.10.2016 година Министерски съвет безплатно даде за ръководство на Икономически университет – Варна актуалната постройка за потребностите на Колежа по туризъм. Базата е напълно реновирана и от образователната 2018/2019 година колежът се обитава в нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР