На 3 април /понеделник/ от 11:00 часа ще се проведе

...
На 3 април /понеделник/ от 11:00 часа ще се проведе
Коментари Харесай

Тестват сирените в Русенско на 3 април

На 3 април /понеделник/ от 11:00 часа ще се организира инспекция на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията на територията на област Русе. Ръководител на тренировката е регионалният шеф Анатоли Станев.

Самата подготовка ще стартира с лъчение на авансово записано гласово известие „ Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа инспекция “. След това на жителите ще бъде обявено онлайн, че ще чуят националния сигнал за паника. За интервал от две минути ще прозвучи акустичния звуков сигнал, като в следствие поетапно ще бъде разгласен края на паниката, както и приключването на техническата инспекция.

Припомняме, че Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията се тества два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври. Учението ще се организира по отношение на авансово квалифициран проект, който е координиран от регионалния шеф. Сформирана е и оперативна група към Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията. На процедура от там ще се извърши подготовката за учението и провеждането на теста. Отделна профилирана група ще ревизира за чуваемостта на другите места в района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР