На 3 април 2024 г. от 18:00 ч. ще се

...
На 3 април 2024 г. от 18:00 ч. ще се
Коментари Харесай

Изложба рисунки на Валентин Георгиев се открива в РХГ

На 3 април 2024 година от 18:00 ч. ще се състои формалното разкриване на изложбата с 30 рисунки на известния русенски художник и карикатурист Валентин Георгиев. Те са допълнени с афоризми от книгата „ Сол и пипер “ на Хачик Лебикян. Карикатурите илюстрират актуалните сатирични притчи и сентенции в книгата, като засягат настоящи проблеми, свързани с политика, морал, нравственос, нрави, ежедневие. „ Сол и пипер “ е второто съдействие сред двамата създатели след креативната им колаборация в „ Неоседлани мисли “.

Експозицията ще продължи до 11 април.

Валентин Георгиев е роден през 1970 година в Търговище. Завършва ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий ”, компетентност живопис. Член е на Съюза на българските художници и Председател на представителството на СБХ – Русе. Участва в голям брой национални и интернационалните изложения, фестивали и пленери. Има осъществени независими изложения в страната и чужбина. Член на жури в национални и интернационалните състезания в България, Полша, Словакия, Иран, Сирия, Индия, Азербайджан и Турция. Носител на голям брой награди от повече от 400 интернационалните състезанието по целия свят – в съвсем всички страни на Европейски Съюз, Бразилия, Русия, Украйна, Иран, Сирия, Китай, Латинска Америка и други

Хачик Лебикян се занимава с писане на афоризми от 15 години. Много от тях излизат във в. „ Стършел “, където създателят води лична графа „ Мисли на Ачик “ от 10 години. 70 негови афоризми са включени в Антология на българския афоризъм „ Трън и роза “ през 2019 година, чийто съставител е сръбският сатирик Александър Чотрич. „ Сол и пипер “ е третата сатирична книга на Хачик Лебикян след „ Мисли от вековете “ (2001 г.) и „ Неоседлани мисли (2015 г.).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР