На 29 юли в Боровец ще е първото издание на

...
На 29 юли в Боровец ще е първото издание на
Коментари Харесай

В Боровец ще се проведе първото издание на фестивала Чушка-пръжка

На 29 юли в Боровец ще е първото издание на фестивала " Чушка-пръжка “. Това сподели журналистът и странник Магдалена Гигова в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “ . Организатори са съдружие " Арлекин “ под патронажа на кмета на Самоков Владимир Георгиев. 

Всеки, който има предпочитание, може да вземе присъединяване като реализатор на фолклорни песни и танци, изясни тя. Жури в състав Гуна Иванова, Даниел Спасов и Милен Иванов ще правят оценка участниците непрофесионалисти в другите категории. " Всеки може да се изяви, да се качи на сцената, стига да е дал поръчката си и да се знае какво ще извърши “, посочи Гигова. 

Организаторите на събитието плануват то да се трансформира в пътуващ фестивал. " Всеки, който счита, че неговото обитаемо място има някаква присъща манджа или напитка, да вземем за пример, може да стане част от него “, добави тя.  

На фестивала има разнообразни паралелни събития – кулинарно съревнование за най-вкусна чушка-пръжка, запознаване с билките в Самоковския край, уроци по изобразяване върху камък, фамилна занималня по грънчарство. " Младежи от локалния фолклорен отбор ще учат останалите на Самоковско хоро. Ще има доста ателиета, 10 занаятчии са удостоверили, че ще участват “, разясни гостът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР