На 29 януари, в района на ГКПП Дунав мост“ -

...
На 29 януари, в района на ГКПП Дунав мост“ -
Коментари Харесай

Откриха украинска валута за близо 1 000 000 лв. на Митница Русе

На 29 януари, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ - Русе, бил спрян за инспекция рейс, ръководен от турски жител. Превозното средство пътува по маршрут Турция – Украйна.

В хода на инспекцията митническите чиновници разкрили в допълнение построена кутия - тайник сред задните оси и пътеката в пътническия салон, която съдържа обгърнати в черен найлон и кафяво тиксо пакети с украински банкноти.

Общото количество на откритата валута е 20 000 000 украински гривни, сложени в 10 пакета с по 2 000 000 украински гривни. Левовата равноценност на разкритата валута е 984 604 лева, оповестяват от Агенция " Митници ".

В писмените си пояснения лидерът на транспортното средство декларирал, че пакетите са му дадени от непознато лице, с цел да ги придвижи до Украйна, като той самичък ги е сложил в рейса. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Ден по-рано, на 28.01.2023 година,  при осъществена друга инспекция, в региона на Дунав мост – Видин митническите инспектори разкрили в аптечката в кабината на камион с турска регистрация, пътуващ от Западна Европа към Турция, 200 000 недекларирани датски крони. Левовата равноценност на валутата е 52 590 лв.. Съставен е акт по Валутния закон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР