На 29 януари след разкритията на Нова телевизия, че футболисти

...
На 29 януари след разкритията на Нова телевизия, че футболисти
Коментари Харесай

Локо-БДЖ не само не е закрит, както нареди Московски, ами се и клонира

На 29 януари след разкритията на Нова телевизия, че футболисти са назначени в БДЖ единствено, с цел да ритат мачлета на най-ниско равнище на аматьорския ни футбол, министърът на превоза Ивайло Московски свика изключителна конференция, на която разгласи, че тимът " Локомотив-БДЖ " се закрива. Нарежданията на принципала обаче очевидно не костват нищо за управлението на БДЖ.

Отборът освен продължава да мери сили с колоси на играта с топка като " Вихър " - Требич, " Спартак 1933 " - Подгумер и " Надежда " - Доброславци, само че и закъсалата държавна железница се задължава да налива пари в отбора през идващите две години.

Това излиза наяве от новия Колективен трудов контракт (КТД), подписан сред синдикалните организации и управлението на жп компанията.

В член 79 на споразумението е записано: 

" С цел присъединяване на служащите и чиновниците от Дружеството в държавни и интернационалните спортни шампионати и шампионати, Работодателят и Синдикатите могат да ги подкрепят посредством основаване по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, на аматьорски спортни клубове по разнообразни типове спорт, по този начин както е основано Сдружение " Футболен клуб Локомотив-БДЖ ". Наименование на всеки от основаните спортни клубове наложително включва думите " Локомотив-БДЖ ". В тези клубове могат да членуват и други лица ".

 Таранът на Локо-БДЖ Владимир Владимиров гледа от близко по какъв начин момчетата от същинското ЦСКА 1948 ги попиляват на терена. Железничарският тим загуби с 0:7 против армейците.

Текстът на процедура дава опция ФК " Локо-БДЖ ", в което централен нападател е изпълнителният шеф Владимир Владимиров да се клонира, а жп компанията да заплаща сметките както на футболистите, по този начин и на всевъзможни други отборчета на аматьорско равнище. 

В БДЖ може и да няма пари за столове на машинистите, в кабините им да тече, когато на открито вали, а стаите за отмора на транспортните бригади да са по-мизерни от изискванията в затвор, само че пари за ритнитопковците ще се дават!

Това обаче не е единственият парадокс в новия КТД.

В контракта с служащите и чиновниците участват някои много любопитни работни позиции в БДЖ.

На стр. 11 от приложенията има служба доктор предпътни прегледи. Според железничари обаче такива от дълго време няма. Друга любопитна служба е " педагог ", а трета - " екскурзовод ".

Съвсем обособен въпрос е, че записаният щат за позицията " Организатор разчистване и екипиране на вагони " е по-висок от този на " Дефектоскопист ", а от работата на тези експерти директно зависят сигурността на транспортите и респективно живота и здравето на пасажерите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР