На 29-ти март, кметът на Община Плевен – д-р Валентин

...
На 29-ти март, кметът на Община Плевен – д-р Валентин
Коментари Харесай

Д-р Валентин Христов проведе работна среща с председателя на Съюза на архитектите в България

На 29-ти март, кметът на Община Плевен – доктор Валентин Христов организира работна среща с арх. Петър Диков – Председател на Съюза на архитектите в България и представители на Плевенската архитектуарна гилдия.

Основна тематика на диалога беше ролята на архитектите и значимостта на устройственото обмисляне и капиталовото планиране за интегрираното развиване на общините и районите.

Акцент се сложи на транспортната съгласуваност на Плевен като инфраструктурен център на Северозападен регион и икономическа зона „ Мизия “ с автомагистрала „ Хемус “.

Арх. Петър Диков показа градивен опит като дълготраен началник на Националния център по териториално развиване, на Научно-изследователския и проектантски институт за районно и градско планране и архитектура и като Главен проектант на Столична община, обърна внимание на характерните действия в общинската администрация.

Арх. Емил Дечев - Председател на плевенското сдружение на САБ и арх. Красимир Попов – член на Регионалната гилдия на КАБ, засегнаха в срещата въпросите за Източния обход на град Плевен.

Беше разисквано и присъединяване на архитектите в идни планови хрумвания за развиването на града и района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР