На 29 септември на паркинга на Централни хали в София

...
На 29 септември на паркинга на Централни хали в София
Коментари Харесай

„Книги за смет“ 2024 завършва в София с инициативата „Зеленият площад“ - Булевард България

На 29 септември на паркинга на Централни хали в София ще се организира финалното издание на еко акцията „ Книги за боклук “, която мина през девет града на България.

Освен преработването на пластмаса и четенето, тазгодишното издание в столицата ще включва още детски работилници и богата стратегия под надпис: „ Зеленият площад ”. Тя ще стартира в 10 ч. и ще продължи до 16 ч.

Детска работилница за разработване на красиви фигури от ненужни пластмасови елементи с илюстраторката Мила Лозанова и „ Климатична фреска " - световно-известна игра, която ни осведоми за значимостта на климатичните промени, са част от акцентите в програмата.

„ Книги за боклук “ има и специфична акция тази година - „ Буквите, които ни свързват “, отдадена на кирилицата, като всяко книга от подаряваните стартира с писмен знак от славянската писменост. Сред първите заглавия са някои от най-големите български класики като „ Албена “ на Йордан Йовков, обичаната детска приказка „ Баба Яга “, както и алманах с текстове на майстора на късия роман Елин Пелин.

Инициативата сплотява хиляди хора от разнообразни места в България в благородната идея, по тази причина уредниците дават опция на всеки член на едно семейство да получи книга. Условието е те да бъдат дружно по време на предаването и всеки да подари обособен кг пластмаса.

„ Книги за боклук “ е най-голямата национална екоинициатива, която насърчава по едно и също време преработването и четенето. В нея всеки участник получава книга в подмяна на кг годна за преработване пластмаса. Kaufland поддържа идеята от 2019 година, като всяка година компанията обезпечава местоположения за осъществяване на събитията и средства за отпечатването на книгите, които участниците получават.

Kaufland България поддържа идеята на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books, които са основатели на „ Книги за боклук “, като част от своя попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.

Повече информация за самодейността може да откриете на
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР