На 29 октомври Ямбол за 56-и път ще бъде домакин

...
На 29 октомври Ямбол за 56-и път ще бъде домакин
Коментари Харесай

В Ямбол ще се състои 56-ият лекоатлетически крос Диана

На 29 октомври Ямбол за 56-и път ще бъде хазаин на републиканския крос „ Диана “, който е най-старото съревнование в лекоатлетическия календар в България. Участие досега са декларирали повече от 60 състезатели от над 20 клуба в страната, оповестиха уредниците.

Надпреварата стартира в 10:00 часа пред спортната зала „ Диана “ в градския парк, където ще са и финалите. Сред участниците и тази година ще бъдат едни от най-хубавите български бегачи. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от Евър – Варна, а при дамите – Лиляна Георгиева и Силвия Георгиева.

Състезанието се провежда от Клуб по лека атлетика Тунджа – Ямбол, с поддръжката на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Участие ще вземат и към 40 възпитаници от пети до дванадесети клас от ямболски учебни заведения.

Първото издание на крос „ Диана “ e на 4 декември 1966 година, по самодейност на треньора Велислав Колев. През годините надпреварата е съхранено с помощта на треньора Йордан Атанасов. В него са взели участие едни от най-изявените ни лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР