На 29 октомври освен нов градоначалник Варна ще трябва да

...
На 29 октомври освен нов градоначалник Варна ще трябва да
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за районен кмет на Одесос?

На 29 октомври с изключение на нов градоначалник Варна ще би трябвало да избере и своите районни кметове. Представяме ви претендентите за регион " Одесос ", подредени съгласно номера в бюлетината.

1. Маринела Грудева /професор, д-р/
" Българска социалистическа партия за България "

Биляна Раева

Родена на 07.06.1955 година във Варна. Висше обучение: ОКС „ Магистър, по компетентност ``Българска филология» и втора компетентност „ История`` във ВТУ ``Св.Св. Кирил и Методий``. Общински народен съвет „ лекар “ в област „ Педагогически науки “. Едногодишна специализация по „ Социална педагогика``в СУ „ Св. Климент Охридски “.

Професионален опит: Доцент, доктор в Технически университет - Варна; Доцент, доктор в Медицински университет - Варна; Професор, доктор в Медицински университет - Варна.

Управленски и учредителен опит: Инспектор в МОН-София; Пом.директор и Директор на ОУ- Варна; Директор на Общински детски комплекс - Варна; Гл.специалист Младежки дом - Варна; Началник отдел “Младежки дейности``- Община Варна

В програмата й на претендент за областен кмет е подложен акцент върху разширение на гражданското присъединяване в упражняването на локалната власт, реализиране на ефикасна политика за децата и младежта, както и за създаване на многофункционални бази за детско, студентско и младежко творчество, отдих и занимания. Ще постави старания за реализиране на своя персонална идея, обвързвана с превъзмогване на самотата на възрастните хора, посредством действия на доброволчески принцип, по която работи със свои някогашни студенти.

7. Биляна Раева
ПП " ГЕРБ "

Маринела Грудева

Биляна Раева е родена 1973 година във Варна. Завършва висшето си обучение в Икономическата академия в Краков, Полша със компетентност „ Международни политически и стопански връзки ” и следдипломна подготовка по „ Международни и европейски връзки и ръководство ” в Университета в Амстердам, Холандия.

В интервала 1992 – 1994 взе участие в копродукции на италиански кино продуценти като “Октопод ” и е районен координатор за Варна.

От 2000 година стартира европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „ Информационно общество ” и “Образование и просвета ” на Европейската комисия и от 2001 година като политически специалист в Eurocities – организацията на огромните европейски градове в Брюксел.

През 2005 - 2007 година оглавява екипа подготвящ Оперативна стратегия „ Административен потенциал ” в Министерство на държавната администрация и административната промяна, София, координатор за административната промяна е по стратегия PHARE и Финансовият механизъм на Норвегия и ЕИП.

През юни 2007 година е определена за член на Европейския парламент на първите европейски избори в България. Председател е на Делегацията за връзките с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП). Член е на Комисията по претовареност и обществени въпроси, заместник-член на Комисията по стопански и финансови въпроси и заместник-председател на интергрупата “Градско развиване ” на Екологичен потенциал. От 2013 г е представител на Община Варна в гр. Брюксел и взе участие в акциите по кандидатурите на града за Европейска столица на културата 2019 и Европейска младежка столица 2017. През 2015 г съставлява общината в УС на Сдружение „ Варна – Европейска младежка столица ”. От 2019 е деятел на съдружие Таляна и от 2022 негов заместител ръководител. Участва в организацията на редица огромни събития във Варна. Доброволец в БЧК, от 2014 година оказва помощ на организацията за възобновеният Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми. Владее британски, полски, италиански, френски, съветски и испански език.

14. Николай Николов
Граждани за Общината

Няма предоставена информация

21. Стойко Георгиев
ПП " ИТН "

Стойко Георгиев

Той е на 43 години. Възпитаник е на Хуманитарна гимназия " Св.Св. Кирил и Методий " във Велико Търново. Висшето си обучение е приключил в Икономическия университет във Варна, компетентност " Икономика и ръководство на търговията ".

Работил е в областта на туризма и търговията. През 2015 година емигрира със фамилията си в Малта, където пет години е работил във водеща в международен мащаб фабрика за произвеждане на микрочипове. През 2020 година се връща в България с ясната цел и концепция, че желае да помогне за развиването на страна ни и града ни за по-добро бъдеще.

В момента е брокер на недвижими парцели. Готов е да работи за превличане на задгранични вложения и развиване на стопанската система в града.

Семеен е с едно дете.

24. Светлана Маркова
" Алтернативата на жителите "

Светлана Маркова

Светлана Маркова е родена на 20.07.1986г. Има дълготраен опит в държавната администрация. Занимава се с интернационалните планове и стратегии, като сега извършва длъжността държавен специалист в Министерство на здравеопазването. Работила е и в Асоциацията на Българските Черноморските общини в поддръжка за иницииране на партньорски взаимоотношения за подкрепяне на общините при правенето на планови оферти за кандидатстване и финансиране по Европейски стратегии.

28. Нишан Памукчиян
" Левицата "

Нишан Памукчиян

Висше обучение - Национална спортна академия. Спортист с дългогодишна кариера, треньор, състезателен управител, учител, състезателен активист и уредник на спортни събития. Каузата, на която посвещава дългогодишна работа е досегаемост на спорта за всички жители на Варна.

42. Росен Димитров
ПП " Възраждане "

Росен Димитров, Възраждане

Той е роден и живее във Варна. Познава чудесно проблемите на регион „ Одесос “, защото живее там повече от 50 години. Има визията и програмата за развиването на региона, който в последните години загуби своя искра.

Росен Димитров в приключил с отличие Математическата гимназия “Д-р Петър Берон ” в гр. Варна.

Завършил е “Радио и телевизионна техника ” в Техническия университет - Варна, а след това и компетентност “Стопанско ръководство ” в Икономическия университет, град Варна.

Започва и развива кариерния си път, в продължение на над 10 години като бизнесмен в областта на производството и търговията на текстилни и кожени произведения и обувки.

Работи в продължение на дълги години като специалист и управнически кадър в едни от най-големите мултинационални компании, показани в България, в региона на производството на строителни материали и на строителството.

Има близо 30-годишен опит в стопанската система и в стопанската система на търговията. Притежава богат управнически и учредителен опит.

Понастоящем е управител в една от водещите български компании в региона на производството, оборудването и търговията с мебелни материали и произведения. В свободното си време обича да спортува интензивно.

66. Цветнен Цветков
" ПП-ДБ "

Цветнен Цветков

Доц. Цветнен Цветков, д.и.н е роден на 26.02.1957 година в гр. Варна. Завършва с отличие гимназиалното си обучение в V-та Политехническа гимназия – гр. Варна. Носител на златен орден по физика в Националния обзор по ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта). Следва в София и след това приключва с отличие Висшето комерсиално учебно заведение – гр. Лайпциг, Германия. Преподавател, лекар на икономическите науки с 40 години стаж в Икономическия университет - гр. Варна. Със сериозен принос в региона на стопанската логистика, модерното фирмено предприемачество, териториалната организация и комерсиалните центрове. Автор на концепцията „ Системни молове “. Радетел за шоков напредък на националната стопанска система и отбраната на стратегическите национални стопански ползи чрез развиване на българската нуклеарна енергетика, модерното високомехатронизирано произвеждане и промишленост. Съосновател на ДСБ. Бил е член на Националното управление на ДСБ.

Собственик е на една от най-проспериращите компании в народен мащаб „ ТУКИ Цветков “ (основана 1990г.) в областта на търговията, услугите, инженеринга и строителството. Със удивително присъединяване в това число и в най-тежките и конфликтни елементи на света – 5 обекта в Афганистан, Кандахар. Гост преподавател в световноизвестни университети в Амстердам (Холандия), Москва и Дубна (Русия), Лайпциг, Кемниц, Берлин (Германия) и други

68. Тодор Тодоров
МК " Свобода "

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров е на 64 години, женен с двама сина и двама внука, приключил висше обучение в Шуменски университет „ Математика “, Икономически университет „ Икономика и ръководство на търговията “ Дългогодишен опит като преподавател и други сфери на стопанството.

70. Катерина Жейнова
МК " Партия на зелените "

Катерина Жейнова

Родена през лятото на 1981 година, в семейство с морал, правила и достолепие. През 2003 година придобива бакалавърската степен на висшето си обучение във Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “ по компетентност „ Международни стопански връзки “, а през 2004 година пази с отличен магистърската си теза и приключва Стопанска Академия „ Д. А. Ценов “ гр. Свищов със компетентност „ Валутен и митнически надзор “.

С горделивост декларира, че от 2012 година до пролетта на 2019 година работи в Дирекция „ Бюро по труда “ гр. Варна като част от екипа за работа с работодатели, където придобива умения за асортимент на личен състав и наблюдения върху търсенето и предлагането на пазара на труда. От март 2019 е чиновник на експертна служба в Дирекция „ Регионална работа по заетостта “ – Варна, а все още е началник-сектор, Посреднически услуги ” в отдел „ Услуги по заетостта ”.

Омъжена с две деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР