На 29 октомври над 100 гости обединиха усилия, за да

...
На 29 октомври над 100 гости обединиха усилия, за да
Коментари Харесай

Фондация „Сийдър“ събра 123 000 лв по време на 17-тия си благотворителен бал

На 29 октомври над 100 посетители сплотиха старания, с цел да поддържат деца и младежи в неравностойно състояние. Това се случи по време на 17 годишен благотворителен бал на, който се организира с общителното домакинство на столичния хотел Хаят.

Събитието даде опция на поддръжници на организацията да застанат паралелно с нея в напъните ѝ да дава устойчива и качествена грижа за най-уязвимите в нашето общество. От 2005 година фондация „ Сийдър " работи за обезпечаване на по-добър и заслужен живот на деца и младежи с увреждания и лишени от родителска грижа.

Изпълнителният шеф на фондацията - Александрина Димитрова, приветства гостите и ги прикани за поддръжка: „ Като родители непрекъснато се чудим дали постъпваме вярно и дали вършим задоволително за децата си. Има обаче родители, които не съумяват да си зададат тези въпроси. И им е мъчно, а от време на време даже невероятно, да се оправят с родителството. Защото страдат от някаква взаимозависимост. Защото са жертва на принуждение. Защото са тежко заболели. Или тъй като са сами. Понякога е задоволително да подкрепиш тези родители. Друг път - да поемеш грижата за децата им краткотрайно, до момента в който си стъпят на краката. Има и случаи обаче, когато е належащо да ги заместиш напълно.

Във фондация „ Сийдър " най-често се сблъскваме точно с тези случаи.

Вече 17 години във фондация „ Сийдър " влизаме в ролята на родители на деца с тежки истории. И постоянно е мъчно поради всичките контузии, които тези деца носят. Но ние го вършим с цялата си отдаденост, с всичките въпроси и търсения, като продължаваме да се грижим и поддържаме и когато децата станат възрастни. Защото по този начин би направил един добър родител. За да продължаваме да бъдем положителни родители, ние се нуждаем от вас. ”

Гостите имаха опция да поддържат идеята като вземат участие в специфичен благотворителен търг, посредством който да дарят за съответна потребност на децата и младежите. Всички присъстващи се включиха и в благотворителна лотария с атрактивни награди, обезпечени особено от сътрудниците на събитието.

Набраните средства на вечерта бяха 123 хиляди лв. и те ще поддържат работата на фондацията в разнообразни посоки като обезпечаване на летни лагери, профилирани люлки за хора увреждания, конна терапия за деца и младежи с тежки физически увреждания, медикаменти, превоз до учебно заведение и дневен център, материали за арт терапия и клубове по ползи.

Всички организационни разноски по подготовка на вечерта са покрити с помощта на спонсорите на благотворителният бал. Това са CMS, фондация „ Комунитас “, фондация „ Америка за България “, AG Capital, Dundee Precious Metals.

Сред сътрудниците, които осигуриха безплатно награди за благотворителната лотария са хотел Гела, Смайлка Фотографи, Концертен комплекс България и Софийска филхармония, Винарска маза „ Боровица “, Магазин „ Дар от боговете “, Dabov Specialty Coffee, Amuse Bouche, Sircrow, Жирокоптер България, Sail with me BG, а от винарска маза Братанов и Pernod Ricard се погрижиха за напитките на вечерта. Водещият на благотворителният бал беше Благой Бойчев - актьор и режисьор, съосновател на Театър Реплика.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР